ГоловнаБлогиБлог Тараса Матвіїва

Важка правда про загиблих героїв 72 бригади

Жахаючі кадри записали неподалік Червонопартизанська, що на Луганщині. Знімали одразу після обстрілу установками «Град». Вцілілі бійці кажуть – вогонь вели з кордону Росії. Бойовики так-званої «ЛНР» – з іншого боку.

Фото: Кузьма Джунь

Солдати нарікають на деяких командирів – вони почасти тікали, лиш починався бій.

Недавно 38 хлопців із 72-ої повернулися у Білу Церкву. Інші лежать у госпіталях без свідомості, або числяться зниклими. Решта…

Не будемо писати про нездар у штабі АТО, лицемірних політиків і катастрофу забезпечення армії. Такі тези стають дедалі очевиднішими.

Але маємо обов’язок запитувати про РЕАЛЬНУ кількість жертв війни і РЕАЛЬНУ кількість зниклих серед українських військових та цивільних.

До прикладу, офіційні дані по 72 бригаді станом на 23 липня – 14 вбитих і 87 поранено. Натомість очевидці твердять – кількість загиблих в рази більша.

ВІЧНА ПАМЯТЬ ВАМ, ВОЇНИ 72-ОЇ!

Від так, «Пошукова ініціатива» вже розпочала формувати базу зниклих на Сході. До нас щодень надходять свіжі факти та заяви. Але ресурсу шукати на місці поки бракує. Для цього потребуємо сміливих однодумців.

Нота Бене. Ми розшукуємо зниклих активістів Майдану та зниклих в зоні АТО. А ще – збираємо необхідне для 1 та 2 батальйонів Нацгвардії.

Маєте інформацію, або змогу допомогти телефонуйте на гарячу лінію 067 866 45 74, пишіть на [email protected]

Тарас Матвіїв Тарас Матвіїв , Координатор "Пошукової ініціативи Майдану", журналіст
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram