Мешканці Миколаївщини виступають проти призначення Мерікова головою ОДА

Громадськість Миколаївської області звернулась до Президента України з проханням не призначати на посаду голови Миколаївської обласної державної адміністрації Вадима Мерікова.

У зверненні йдеться:

Шановний пане Президенте!

Майдан дав Україні унікальний шанс покінчити з тоталітарним минулим і стати частиною демократичної європейської сім’ї. В цей нелегкий час пріоритетним є створення не заплямованої корупцією та зв’язками з бандовладою Януковича, чесної владної команди. Громада Миколаївщини, яка боролась за нову Україну й прагне реальних змін у державі й своїй області, висуває такі вимоги до нового голови ОДА:

– він не повинен бути представником законсервованої корумпованої політичної структури Миколаївщини, яка формувалась тут впродовж десятиліть, повністю монополізувавши область, бо, незважаючи на зміну влади в Києві, поки що на Миколаївщині відбувається лише ротація старих облич;

– кандидат не повинен бути пов’язаний із кримінальним світом і повинен мати чисте ім'я;

– він не повинен мати родинно-кумівських зв’язків з іншими високопосадовцями області;

– кандидат повинен мати відповідну освіту і фахові навички в управлінні областю;

– перед призначенням голови ОДА його кандидатура має пройти широке громадське обговорення, адже реформи, які потрібно робити в області, потребують загального консенсусу мешканців області.

Але, за повідомленнями ЗМІ, на цю посаду найближчим часом може бути призначений Вадим Меріков.

Ми розуміємо, що призначення голів ОДА відбувається за поданням Кабінету Міністрів України, що парламентські партії напередодні відстоюють своїх кандидатів на посади у виконавчій владі. Все це так, але варто взяти до уваги, що Майдан засудив і проголосив неприйнятною таку систему.

Народ вимагає люстрації, і не тільки попередніх можновладців, але й кандидатів на високі державні посади. Тобто кулуарне визначення посадовців прямо суперечить одній із головних вимог Майдану.

Крім того, більшість мешканців Миколаївщини є Вашими прихильниками і вони категорично проти того, щоб Ваша репутація ганьбилась подібним призначенням.

Ми знаємо, що призначення Мерікова узгодили й спільно лобіюють окремі представники партії "Батьківщина" та колишня обласна верхівка Партії регіонів – вони вже спрацювались на Миколаївщині після Майдану, знайшли спільну мову й разом споживають багаті корупційні потоки, що оминають бідні державні й місцеві бюджети!

Саме Вадим Меріков став ініціатором і організатором цієї злочинної співпраці з "регіоналами" у перші ж дні після перемоги Майдану. Крім того, він не відповідає вимогам громади Миколаївщини на посаду голови ОДА з багатьох інших причин.

По-перше, він пов'язаний із зловживаннями в сфері землевідведення, як службова особа Миколаївської міськради.

По-друге, Меріков був членом різноманітних партій і протягом своєї політичної кар’єри часто міняв політичне забарвлення, залежно від політичної кон’юнктури.

По-третє, рідний брат Мерікова Артур очолює обласну міліцію Миколаївщини , його призначення Вадим Меріков пролобіював корупційним шляхом; під керівництвом Мерікова-старшого та за впливу Мерікова-молодшого міліція вже встигла «відзначитись» закриттям кримінальної справи за розпалювання міжнаціональної ворожнечі проти колишніх керівників області, губернатора Ніколенка та голови облради і друга Вадима Мерікова, Ігоря Дятлова.

По-четверте, Вадим Меріков тісно пов'язаний з фінансово-кримінальними угрупуваннями Миколаївської області, про що неодноразово писали ЗМІ. Громадськість також знає, що він значиться у базі даних УБОЗ «Скорпіон» як член ОЗУ (організованого злочинного угрупування), що повинно повністю виключити можливість його призначення на державну посаду.

Перелік причин, які не допускають можливості призначення Вадима Мерікова головою ОДА, можна продовжувати, а от позитиву щодо нього Миколаївщина не знає жодного.

Зважаючи на це, ми закликаємо не призначати Вадима Мерікова головою Миколаївської ОДА. Адже чотири місяці тому у нас відбулася Революція Гідності, і ми більше нікому не дозволимо нашу гідність розтоптати.

З повагою,

від імені та за дорученням мешканців Миколаївщини

голова громадської організації "Селянський фронт"

Аркадій Корнацький

Аркадій Корнацький Аркадій Корнацький , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram