ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Пильне око СБУ

Вже невдовзі в структурі СБУ може нарешті з’явитися підрозділ, який займатиметься попередженням терористично-диверсійних проявів в Україні. Залишилось лише дочекатися, щоб за відповідний законопроект проголосували депутати. Якщо б такий структурний орган створили хоча б кілька місяців тому, то я впевнений, що Крим залишився б нашим, а на Сході не почалася війна.

Фото: Макс Левин

Незважаючи на те, що в Україні вже кілька місяців триває військовий конфлікт, в якому задіяні диверсанти і терористи з Росії, у структурі СБУ тільки зараз може з’явитися антитерористичний підрозділ.

Протягом 23 років незалежності потреби у такому органі не було. Росія вважалася нашим партнером, братом, сестрою і всіма близькими родичами. Проте треба лише послухати позицію Російської ради з міжнародних справ, яка висунула квазі-містичну шовіністичну доктрину «русского мира». Саме вона стала основою для дій Росії в Криму та на Сході.

Я почав говорити про необхідність створення підрозділу ще кілька місяців тому, коли запропонував Парламенту прийняти Антитерористичну доктрину. Якщо б її тоді ухвалили, ми могли б вже забути про АТО. Зараз спільно з керівництвом СБУ ми дійшли висновку, що потрібно дуже оперативно вирішувати цю проблему. Тому відповідний законопроект № 4226а я вже зареєстрував у Верховній Раді. У нього є підтримка серед депутатів, які розуміють, що такий потужний механізм в руках СБУ пришвидшить закінчення АТО.

І не треба думати, що такий підрозділ потрібен лише, щоб посприяти розв’язанню військового конфлікту. Поки Путін буде при владі, він буде так чи інакше зазіхати на нашу самостійність, суверенітет і територію. Єдиний шлях, як він зможе це зробити – це експортувати тероризм в Україну. Як би нам цього не хотілося, ми маємо готуватися до найгіршого сценарію холодної війни з Росією.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram