ГоловнаБлогиБлог Богдана Червака

Два листи: Турчинову О.В. та Чубарову Р.А.

Шановний Олександре Валентиновичу! 29 березня 2014 року в АР Крим відбулася позачергова сесія Курултаю кримськотатарського народу. Делегати з'їзду ухвалили постанову про реалізацію кримськотатарським народом права на самовизначення на історичній території у Криму та у межах Української держави.

Водночас Курултай доручив Меджлісу налагодити відносини з міжнародними організаціями, такими як ООН, Рада Європи, ЄС, ОБСЄ та ін., і урядами держав. Зокрема закликав ці організації та уряди підтримати право кримськотатарського народу на самовизначення.

Очевидно, що своє слово має сказати Верховна Рада України.

Кримські татари неодноразово і словом і ділом показували, що відстоюють інтереси незалежної Української держави, захищають її закони, зокрема щодо українського статусу Криму.

За умов російської окупації Криму, перед кримськотатарським народом нависла смертельна небезпека. Імперська Росія, яка впродовж усієї своєї історії переслідувала цей народ, намагалася його асимілювати і знищити, не приховує своє вкрай негативне ставлення до цього гордого і волелюбного народу.

За цих обставин вкрай важливо показати нашу солідарність з кримськими татарами та підтримати їх прагнення захистити свою національно-культурну самобутність та ідентичність.

Звертаємося до Вас, шановний Олександре Валентиновичу, ініціювати у Верховній Раді України питання про підтримку прагнення кримськотатарського народу щодо створення в Українській державі власної національної автономії.

Шановний Рефате Абдурахмановичу! Нещодавно Курултай кримськотатарського народу ухвалив рішення розпочати процес створення в Криму національно-територіальної автономії у складі незалежної і соборної Української держави.

Організація Українських Націоналістів підтримує цей намір та готова усіляко йому сприяти.

Вважаємо кримських татар своїми братами та висловлюємо вдячність за вашу послідовну і рішучу боротьбу у відстоюванні територіальної цілісності України. Знаємо, що кримським татарам зараз не легко. Російські окупанти в Криму намагаються вбити клин між нашими народами, щоб згодом зробити нас рабами.

Але цього ніколи не буде. Українців і кримських татар єднає не просто дружба, а передусім непоборне прагнення бути господарями на своїй землі. До того ж, ми добре знаємо, що таке російський імперіалізм. Це – кров, приниження і депортації.

Українці будуть відстоювати права кримських татар. Водночас звертаємося до вас з проханням допомогти нам відстояти соборність України, вигнати з Криму російських окупантів.

Організація Українських Націоналістів звернулася до депутатів Верховної Ради України з проханням підтримати право кримськотатарського народу на самовизначення у складі України.

Богдан Червак Богдан Червак , Голова Організації Українських Націоналістів
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram