ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Чому Рада голосувала за «казку Арсенія для МВФ»?

Спершу важлива інформація: фракція УДАР делегувала мене в ТСК з розслідування фінансових злочинів режиму Януковича! Народна антикорупційна армія стане реактивним двигуном комісії. Запрошую усіх до співпраці! Зроблю все, аби сприяти і змусити МВС, Генпрокуратури, СБУ бути жорсткими та безкомпромісними у цих питаннях.

Фото: Макс Левин

Тепер про учорашнє голосування за реформаторські шпаргалки Яценюка.

Я чекав від Арсенія чіткий план мінімум на три роки. План реформ, а не новий крій трьох законів і бюджету. Замість цього, в Раду кинули два томи паперу з планом змін за рахунок самих жебраків - простих українців і середнього класу. Це виглядало дешево та спекулятивно. Уряд розумів, що ігнорування парламентом будь-яких законів Яценюка – це дефолт вже наступного понеділка. І тому приніс у парламент абищо і більше. Він поставив в патову ситуацію усіх депутатів і людей за його межами.

Місяць тому я говорив йому: "Через місяць ви прийдете в парламент і будете на колінах просити у людей мандат на непопулярні реформи. Будьте ж готові в цей момент відзвітувати, мінімум за люстрацію, показати свіжу команду і чіткий план". Пройшов місяць і уряду, м'яко кажучи, нічого сказати, показати, нема за що відзвітувати ...

Тепер Арсеній Яценюк просить ще один кредит довіри. При цьому, плану реформ - немає, дорожньої карти уряду - немає, команди згори до низу немає. Все що є: солянка з вчорашніх і позавчорашніх колишніх. Народ в шоці від призначень. Вони, навіть посміли залишити вихідні півмільйонні пенсії суддям і чиновникам. І це лише крапля сліз людей з цього законопроекту.

З цим чи виходили до людей, свого часу, Бальцерович або Рузвельт ..?

Ми прийняли в Раді - рятівний укол в серце, от тільки не в серце Україні, а лише уряду Арсенія.

МВФ чи МВС?

Спочатку потрібно зібрати всі золоті батони і лише потім волати до кишень простих людей.

В Україні 6500 суддів, 20 000 працівників прокуратури, 30 000 сбушників, 15 000 податківців, митники, мери, губернатори, та чорт знає що ще. І це мінімум десятки тисяч золотих батонів. А ще, увага, 4, вибачте вже 5 президентів. Офшори, готівка на руках сім'і і тд. За останні 20 років вкрадено біля 10 трильйонів. Яценюк, твій МВФ - це МВС Авакова, Генпрокуратура Махніцького, СБУ Наливайченка . Це єдиний шлях фінансування реформ. Таких швидких, довгих і дешевих грошей жоден МВФ не дасть.

Проголосували реформаторські шпаргалки Яценюка та Турчинова. Дав йому голос і останній шанс.

Тепер триматиму за яйця весь уряд, я їм снитимуся усім, окремо Арсенію Яценюку. Адже його закони сьогодні вивернули кишені мільйонам простих людей.

План такий:

Перше, тотальний контроль з боку Народної антикорупційної Армії (НАА) - сайт naa.in.uа

Друге, інтернет-щоденник Азарова тепер перероблю в щоденник Яценюка для щогодинного моніторингу за його роботою.

Третє, в Раді створю міжфракційне об'єднання "За люстрацію!".

Четверте, мій люстраційний тур буде безперервним.

З свого боку я реєструю законопроект, який передбачатиме позбавлення депутата мандата за всього п’ять прогулів. Рада буде до ваших послуг, Арсенію Петровичу, тільки приносьте туди план реформ, а не план обіцянок і казок для МВФ.

І не дай Бог... Уряд відповідає за кожного свого податкожера. З тих кого годує шахтар, робітник, пенсіонер, селяни, мати, що не до отримає допомогу при народженні малюка! За кожного!

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram