ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

У депутатів-прогульників Майдан відбиратиме мандати

Сьогодні на сесії Ради склалася така ситуація: робити є що, але немає кому. Вина і на комуністах, які категорично відмовляються голосувати, бо їм хтось спалив офіс, і на нових міністрах які не склали мандати і, головне, на депутатах-прогульниках.

Фото: Макс Левин

В результаті, важливі рішення були не прийняті через брак 5-6-10 голосів. Це у час коли світ на порозі третьої світової війни.

Сьогодні я виступив з трибуни Ради і оголосив, що розробив та подам вже у понеділок законопроект, за яким нардепів що мають сім і більше прогулів за сесію позбавлятимуть депутатського мандату. Таким чином, у Раді більше не буде олігархів, дармоїдів і тих, хто утік з країни від Народу та Закону.

Мої аргументи дуже прості.

Як звільняють з роботи простих людей? Стаття 40 Трудового кодексу «розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу. Трудовий договір, укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його чинності можуть бути розірвані власником або уповноваженим ним органом лише у випадках: … прогулу (в тому числі відсутності на роботі більше трьох годин протягом робочого дня) без поважних причин.

Підкреслюю, три години прогулу і ти без роботи. Депутат Жеваго за рік з’явився на засідання 1 чи 2 рази.

Законопроект готовий. Я його подаю. Аби витримати усі вимоги українського чинного законодавства, доцільно внести зміни до Конституції України. А саме, зміни до ст. 81 Конституції України щодо дострокового припинення повноважень народного депутата України у разі пропуску ним більше ніж 7 пленарних засідань без поважної причини (позбавляється за рішенням Верховної Ради України). Далі буде внесено зміни до ст. 4, 5 Закону України «Про статус народного депутата України» і нарешті внести доповнення до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» розділом про механізм дострокового припинення повноважень народного депутата у разі пропуску пленарних засідань.

Я розумію, що попереду ціла війна за прийняття мого законопроекту. Усі «парламентські щури» та їх депутатки-коханки, які втекли за кордон будуть позбавлені мандату, плюс олігархи. Але, я вірю в перемогу! Прошу усі «сектори» та Майдан підтримати мене.

Вперед, Рада, до порядку!

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram