ГоловнаБлогиБлог Віталія Іляшенка

Яким має бути новий Уряд України

Враховуючи останню суттєву зміну у політичному житті країни, а саме відставку Азарова та всього бездарного уряду під його керівництвом, можна сподіватись, що найближчим буде створено новий виконавчий орган держави. Не буду робити припущення, хто саме увійде до його складу, головне щоб ці політики вивели Україну з кризи, яка склалась внаслідок діяльності найнепрофесійнішого уряду із часів становлення незалежності країни. 

Фото: www.kmu.gov.ua

Вважаю, що головною з вимог до нового Кабміну має бути скорочення видатків на утримання органів влади та правоохоронних органів. Порівняно з минулим роком, ці видатки зросли на 14,4%, тобто на 2,3 млрд. грн. І це при тому, що дефіцит держбюджету 2013 року становив 64,708 млрд. грн., а цьогорічний - близько 200 млрд. грн. Маючи таку "діру" в бюджеті країни, немає сенсу й далі розбудовувати поліцейську державу. Маю надію, що наступний Уряд не буде так боятися свого народу та нацьковувати на нього «Беркут», розпалюючи громадянську війну. Саме тому, першочерговим завданням є скасування змін до «Правил застосування спеціальних засобів під час охорони громадського порядку» від 22 січня 2014 року.

Наступним кроком є становлення європейського курсу України. Необхідно терміново поновити роботу з підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС. Новий Уряд повинен скасувати сумнозвісне розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2013 р. № 905-р «Питання укладання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством із атомної енергії та їх державами-членами, із іншої сторони».

У цьому контексті варто скасувати політичну цензуру як таку, а особливо в аспекті відносин України й Росії. Так, новий Кабмін має оприлюднити всю інформацію про домовленості України та Росії щодо знижок на газ та кредитних зобов’язань України.

Отже, партія «УДАР» буде наполягати, щоб робота Уряду була спланованою і підконтрольною парламенту. Антиконституційна й антизаконна практика уряду Азарова має піти в минуле разом із Азаровим. Новий уряд повинен подати програму своєї діяльності і звітувати про її виконання».

Віталій Іляшенко Віталій Іляшенко , Народный депутат Украины VII созыва, Координатор ОО "Антикоррупционное движение В. Наливайченка" в Черкасской области
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram