Подорож до Затоки

Отже, рішення їхати в Затоку прийнято. Три дні вихідних для всіх нормальних офісних працівників (до яких ми двоє, правда, не належимо), а отже хочеться побачити та відчути море. Рішення було прийняте до того, як гідрометцентр сказав, що погода на День Конституції буде зовсім не суперчудова.

Фото: Александр Ратушняк

Мікроавтобус Київ-Затока, (6 годин в дорозі, 350 грн в одну сторону) не стали в нагоді, оскільки до Одеси доїхали з друзями, на паливо скинулися, далі маршрутка Одеса-Білгород-Дністровський (42 грн), які відправляються від центрального залізничного вокзалу. Попередній обдзвін всіх прилеглих до центральної частини селища готелів/турбаз не дав жодного результату, так як на "конституційні" вихідні все традиційно забито. В самій Затоці і по дорозі повно табличок "СДАМ ЖИЛЬЕ", хоча деякі з них виглядають так фундаментально, що навіть якби там все було під зав'язку, підняти руку на такі монументальні конструкції ніхто б не наважився.

І ось нарешті ми на Центральній площі селища Затока. Вже за декілька хвилин знаходимо житло за 270 грн/добу за номер для двох, телевізор, кондиціонер,холодильник,туалет/душ в номері. Кухня загальна, якою теж можна користуватися. До моря 3 хвилини пішки.

Фотообої з кримським Ластівковим гніздом в номері
Фото: Александр Ратушняк
Фотообої з кримським Ластівковим гніздом в номері

Для прихильників більш дорожчого чи бюджетнішого відпочинку теж знайдуться свої варіанти.

Погода а ля "оксамитовий сезон". Навколо хмари, час від часу з'являється/пропадає сонце.

Багато людей на центральній набережній, яка хочеться сказати, виглядає дуже культурно, стильно і майже чисто. Пляж також відносно чистий, хоча звичайно ж попадаються артефакти.

Якщо хочеться більше спокою, декілька сотень метрів в сторону і все по-іншому. Під вечір популярний бізнес - здача мангалів в оренду, поруч так само можна придбати дрова та вугілля до них. Оренда 30-40 грн.

Група аніматорів веселить народ, всім бажають гарного дня, при цьому переодягнені чайки залюбки зі всіма фотографуються не вимагаючи при цьому гроші за фото. Вияснити хто це все оплачує не важко - всі називають головним "винуватцем" капіталовкладень в інфраструктуру естонського бізнесмена. В планах набережна на 12 кілометрів, наразі є вже десь кілометр.

Фото: Александр Ратушняк

Вечірня програма до одеської звичайно зовсім не дотягує, але знайди декілька дискотек з купою людей і не завжди сучасною музикою зовсім не важко. Якщо ви тусовщики і клабери з великою сумою коштів в кишені, тоді вам краще поїхати таки в Одесу.

Ціни загалом чудові і нижчі від київських, атмосфера так само. Тож якщо ви хочете активного відпочинку, тихого сімейного, шумного сімейного і при цьому не витратити надто багато грошей, їдьте в Затоку або інші сусідні селища.

Текст і фото: Олександр Ратушняк

Фотоблоги Фотоблоги , Фотоотчеты о самых интересных уголках нашей страны и целого мира
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram