Березнева ротація ПДМШ на сході: понад 3000 пацієнтів

Протягом березня 24 медики Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова у зоні АТО надали допомогу 3224 пацієнтам. З них дев'ять працювали у цивільних лікарнях Новоайдару, Попасної, Станиці Луганської та Щастя на Луганщині, а також Авдіївки на Донеччині, а 15 – у бригадах медичної евакуації, що підсилювали медичну службу частин ЗСУ на фронті.

Фото: Надано автором

Невідомо скільки саме окремих осіб було серед 2684 пацієнтів цивільних лікарень (так само, як невідомо, скільки "фізичних осіб" представляють півмільярда річних пасажирів Київського метрополітену). Натомість 540 випадків медичної допомоги добровольців медеваку було надано 268 "фізичним" пацієнтам, у тому числі п'яти цивільним. Здебільшого цю допомогу надавали у формі амбулаторного лікування (423) та консультацій (89). Серед пацієнтів медеваку також було дев'ять поранених бійців, п'ять разів довелося виїжджати на евакуацію.

Від 1 квітня в місячній ротації на сході працюють 22 медики-добровольці ПДМШ, з яких 14 – у медеваку і вісім – у цивільних лікарнях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram