Гінеколог Євген Ладік знову в Авдіївці: "Стріляють щовечора, але по житлових кварталах цього разу не б'ють

З початку березня акушер-гінеколог Тетіївської центральної районної лікарні на Київщині Євген Ладік працює в пологовому відділенні Авдіївської центральної міської лікарні на Донеччині – як лікар волонтер у складі місячної ротації Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова. Ця ротація для Євгена – вже третя, причому минулого разу він також був у Авдіївці і також у березні та навіть став одним із героїв репортажу на каналі 1+1.

Фото: Надано автором

"Минулого разу тут було загострення на фронті, тому довелося також підсилити службу швидкої допомоги – тиждень чи більше я суміщав роботу в лікарні з роботою на швидкій" – згадує лікар. Він каже, що зараз теж стріляють щовечора, але на відміну від минулого року по житлових кварталах не б'ють –принаймні перші дні березня. "Учора казали, що начебто перебили водогін. Усі запасалися водою, але вода в кранах є".

Присутність у відділенні добровольця ПДМШ також дала можливість завідувачці відділенням взяти короткострокову відпустку: "Відзавтра підмінятиму її 10 днів", – сказав Євген. За його словами, пацієнти вдячні медикам-добровольцям за допомогу, бо в Авдіївці справді зовсім мало лікарів.

Те, що Євген знову поїхав саме до Авдіївки, є, певною мірою, збігом. У лютому з проханням підсилити Авдіївську ЦМЛ акушером-гінекологом до віце-президента ПДМШ з питань логістики Ігоря Буйвола звернувся Департамент охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації. За словами Ігоря, в Авдіївці, лікарня якої є чи не єдиною прифронтовою, де працює пологове відділення, бракує фахівців. Іноді доводиться викликати санітарну авіацію на пологи. Ігор збирався шукати спеціаліста, але практично в той самий час Євген Ладік сам зв'язався з ПДМШ і повідомив, що готовий знову їхати на ротацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram