Пожежна охорона Гадяччини зацікавила іноземців

Гадяцький район — один із лідерів створення місцевої пожежної охорони на Полтавщині. Загалом в області створено на якісно новому рівні понад 30 підрозділів МПО, з яких чотири, знаходяться в нашому районі. Безпека людей — це особливий пріоритет, якому ми приділяємо велику увагу.

Завдяки новому інноваційному інструменту — реформі децентралізації, міжмуніципальному співробітництву та проекту німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ нашій команді вдалося створити на Гадяччині принципово нову систему МПО. Вона покриває усю територію з урахуванням нових стандартів реформи ДСНС.

Зараз в нашому районі діють чотири МПО. Їхні центри знаходяться у Рашівці (штат підрозділу налічує 11 людей) та Мартинівці (10 людей). Ще два пункти розташовані на території двох громад: в Петрівці-Роменській, де працюють 15 рятувальників та Красній Луці, де чергує 12 працівників. На базі останньої плануємо відкрити ще два відокремлені підрозділи у селах Великі Будища та Книшівка.

Також працює і служба охорони КП «Сервіс». Дві бригади комунальників цілодобово патрулюють території Петрівсько-Роменської ОТГ, Рашівської, Сарівської та Харковецької сільрад. Це допомагає убезпечити життя і майно людей від лиха. Наші рятувальники мають гарну професійну допомогу, ми постійно оновлюємо технічний арсенал і створюємо нові підрозділи.

Нещодавно до нашого району завітав іноземний гість — німець Крістофер Веттерау. У Німеччині Крістофер працює у команді добровольців-вогнеборців. Іноземному гостю було цікаво ознайомитися із роботою пожежників в Україні.

Обмін досвідом із німецьким добровольцем-вогнеборцем

На базі Краснолуцької місцевої пожежної охорони, ми показали колезі, як працює пожежна охорона в районі. У свою чергу, Крістофер розповів нашим пожежникам, за яким принципом працюють колеги в Німеччини.

Ми відкриті до спілкування й готові ділитися нашими напрацюваннями. Приємно, що за нашим досвідом приїздять з-за кордону і нам є реально чим здивувати гостей. Але ще важливіше, що місцеві пожежні охорони допомагають вберегти життя і здоров’я наших людей.

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram