ГоловнаБлогиБлог Олексія Матюшенка

Як не допустити снігового колапсу: приклад Гадяччини

Напередодні Нового року Україну засипало снігом. Найбільше лиха дісталося Полтавському та Харківському регіону. Снігові замети в цих областях подекуди сягали до одного метра заввишки. Через складні погодні умови на трасах Полтавщини утворилися величезні затори.

Фото: надане Олексієм Матюшенком

Щоб стабілізувати ситуацію на автошляхах, надзвичайники та важка техніка працювали цілодобово. Також для допомоги заручникам снігопаду, були задіяні поліцейські та бійці МНС.

Завдяки злагодженій роботі обласної, районної влади, а також комунальних підприємств, нам вдалося уникнути снігового колапсу. Зараз ситуація на магістралях Полтавщини та Гадяччини під контролем.

Найголовніше завдання для місцевої влади в разі надзвичайної ситуації — оперативне реагування на проблему. На допомогу аварійним службам кинута вся техніка району та задіяні місцеві підприємства. Комунальники в цілодобовому режимі прибирають сніг, борються із ожеледдю, захищають полотно від намерзання льоду та снігу, обробляють його піщано-сольовою сумішшю.

Традиційно на варті проїжджих доріг району стоїть КП “Сервіс”. Також на допомогу комунальникам долучилися фермерські господарства, що надали снігоприбиральну техніку.

Я щиро дякую усім комунальним службам, нашим рятувальникам та поліцейським, які цілодобово мужньо боролися з негодою. Хлопці приходили на допомогу у найскладніших ситуаціях: визволяли автівки зі снігового полону, витягувати транспорт з кюветів та надавали допомогу тим, хто опинився заторі.

Я переконаний, наші комунальні служби здатні впоратися з негодою. Ми цілеспрямовано працюємо над тим, щоб кожен населений пункт нашого району був забезпечений проїзною дорогою під час складних погодних умов.

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram