Зігрій відмобілізованого сьогодні

3500 відмобілізованих з усієї країни місяць житимуть у Старичах у наметах. Спальники, це те, що потрібно позаріз враховуючи температурний режим.

Фото: Олександр Ганущин

На базі Яворівського полігону навчатимуть понад 5500 недавно відмобілізованих з усієї України. Майже три десятки спеціальностей – таке замовлення нині діючої системи в межах місяця має бути вирішено. У Львові і на полігоні одна з найкращих військових навчальних баз в Україні. Можливо, і в Європі. Але 5500 – забагато навіть для усього комплексу. Тому 7 містечок, майже 150 наметів, і все це на місяць часу – доля більшості з мобілізованих.

Надворі - лютий. В наметі це відчувається, незважаючи на постійний вогонь у двох буржуйках і наявність дров. З досвіду поїздок на передову, навіть там бійці переважно зимують у більш-менш пристосованих приміщеннях. Або вкопаних бліндажах. Який, якщо опалювати цілодобово, за пару тижнів підсихає і є куди комфортнішим за намет. Власне ж намети ж на фронті використовуються переважно під кухні з їдальнями та склади.

В наметі № «N» збірна з усієї країни. Скептикам мобілізації – цілком свідомі і правильно налаштовані хлопці. Здивовані волонтерам котрі приїхали в перший же день, в суботу увечері.

На градуснику мінус 1. Ліжка у всіх, матраси, ковдри, буржуйки горять. Проте місяць таких умов перед відправленням на передок може істотно позначитися на здоров’ї майбутнього Героя. Хлопці, несміливо так, попросили «спальників». Про спальні мішки висловився і полковник, директор центру підготовки: «жит бит це головне, решту навчимо».

Тепер по суті. Діюча система тилового забезпечення армії, (до речі зараз очолювана волонтерами) обіцяє до кінця лютого/початку березня вирішити питання з постачанням у військо 50 тис спальників. Проте для мобілізованих вони потрібні зараз, вже й одразу.

Вже в неділю, усі перемовини були проведені. Вирішено, що в межах можливостей волонтерської групи «Народна самооборона Львівщини» буде закрито питання 1000 шт. спальних мішків. Перші 12 шт. ( на фото) вже в наметі «№ «N». В середу 4 лютого, решта 984 вже будуть на полігоні. Вартість одного спальника – 12 євро або в межах 300 грн. Залишається питання де взяти ще 2500.

Допоможіть вирішити питання з рештою «спальників» для хлопців з Дніпра, Києва, Одеси, Львова і Закарпаття. Майбутнім солдатам це потрібно сьогодні. Хто має - приносьте спальники. Хто може зробити пожертву – солдати Вам будуть безмежно вдячні.

Небайдужим фізичним особам 5168 7420 6584 4957 (Приват Дзядик Сергій), або офіс на Шота Руставелі 2, 2 поверх Львів.

Небайдужим юридичним особам МФО 325321, ЄДРПОУ: 39122180; Р/Р 26001053824710, ЗГРУ ПАТ КБ «Приватбанк», «Добровільна пожертва»; отримувач платежу: орган самоорганізації населення громадське формування з охорони громадського порядку в місті Львові «Народна Самооборона».

Олександр Ганущин Олександр Ганущин , Голова Львівської обласної ради (2015-2020)
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram