А тепер - прокурор Федик!

Прокурори Львівщини у грудні 2013-березні 2014 року оскаржили майже три сотні рішень місцевих рад на підтримку Євромайдану і оцінку режиму Януковича.

До цього часу усі нові/старі обласні прокурори краю уперто не визнавали і не реагували на порушення, допущені прокурорами усіх рівнів Львівщини у цей період. Таких рішень наші браві «стахановці» у погонах, діючи за Дзержинським, оскаржили аж 289. Як то кажуть – боролися за паличку. Себто, відробляли як належиться довірену ділянку і доручення злочинця Пшонки. Із задушевними розмовами з сільськими і міськими головами - щоб мовляв дивіться, що робите, як би чого не вийшло. Щоправда, опісля перемоги Майдану 86 подань, сором’язливо підібгавши прокурорського хвоста ,довелося відкликати.

Ось якби таку кількість оскаржили рішень про незаконне виділення земельних ділянок, або подань на притягнення до відповідальності за корупцію внесли. Бодай за рік, не те що за три місяці.

Але раз новий прокурор Роман Федик декларує "відновлення довіри до органів прокуратури" пропонуємо йому, в цілком офіційному режимі, провести колегію прокуратури Львівської області і дати принципову оцінку того що мало місце у вигляді цькування і заперечення права місцевої ради на висловлення позиції. Вартувало б колегію провести у відритому режимі, надати можливість висловитися представникам місцевого самоврядування.

Чому ми це робимо? Адже все і так ясно, Пшонка наказав, видав доручення № 07/1/1-583вих – 935 окв-13 від 16.12.2013 і куди було діватися прокурору, приміром у Турці, котрий наштампував аж 31 подання - хоч до Книги рекордів Гіннеса записуй.

А робиться це все для того, щоб призупинити аналогічні незаконні дії у майбутньому. Коли вищестоячий керівник доручає діяти всупереч закону, людина у погонах, маючи гідність, може відреагувати інакше. Так що, пане Федик - тепер все у Ваших руках.

П. С. Відписки на кшталт «службове розслідування проводимо» тощо, прохання не пропонувати. Вони в колекції відповідей з прокуратури вже є і не одна.

Олександр Ганущин Олександр Ганущин , Голова Львівської обласної ради (2015-2020)
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram