ГоловнаБлогиБлог Олега Петровця

Розпочинаємо кампанію з очищення набережної Дніпра

Дебаркадери та ресторани загромадили берег Дніпра: земля, яка належить киянам, перетворилась на платформу для ведення ресторанного бізнесу. Згідно із законодавством, на береговій смузі розміщення будь-яких об'єктів, крім спеціальних – заборонено, однак власники «елітних» і не дуже закладів харчування чхати на те хотіли. На Лівобережжі та Микільській Слобідці, наче гриби після дощу, «виросли» ресторани та генделики. Мені не шкода – нехай собі ростуть, але в іншому місці! Уздовж берега Дніпра має бути набережна. 

Фото: klim-ua.blogspot.com

Наразі ж там, де кияни мають гуляти з дітьми та онуками, пришвартовані дебаркадери, катери та інші плавзасоби, які загромадили берег так, що підійти до води – неможливо. При цьому, захоплені ділянки – не те що у власність, навіть, в оренду місто не передавало. До того ж більше половини із 20 дебаркадерів не платять місту, ані копійки. Наглість, безперечно, друге щастя. Проте всьому є межа. І терпінню киян також. 

Починаємо серйозну кампанію зі звільнення набережної Дніпра!

Уже направив депутатські звернення до Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, Департаменту державної архітектурної інспекції у м. Києві, Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради, Комунального підприємства з охорони, утримання та експлуатації земель водного фонду м. Києва "Плесо" з вимогою очистити прибережну смугу Дніпра з Броварського проспекту до Русанівських Садів від ресторанів та інших будівель, які загромаджують набережну.

Ресторани, купа МАФів-генделиків, дебаркадери – все це незаконно загромаджує та закриває від людей набережну, яка належить киянам! Як депутат міськради, отримую безліч скарг від киян щодо загромадження прибережної смуги Дніпра. Дехто з публічних осіб, спекулюючи на цьому болючому для киян питанні, навіть, зробив собі таке-сяке ім'я. Моя позиція: досі слухати балакунів – прийшов час рішучих дій! Берег потрібно очистити та зробити там набережну! Повернути берег Дніпра киянам!

Зі дня на день пройдемо з інспекцією від Мосту Метро до Русанівських садів. Наступний крок – розчищення набережної.

Олег Петровець Олег Петровець , Політичний експерт
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram