ГоловнаБлогиЦифра тижня

200 млн євро допомоги отримає Україна від ЄС в рамках ENI

За інформацією представництва ЄС в Україні, до кінця року буде ухвалено програму на 2017 рік, в рамках якої Україна отримає допомогу на загальну суму 200 мільйонів євро. Фінансова допомога надаватиметься в рамках Інструменту європейського сусідства (ENI).

Допомога матиме цільове призначення – на розвиток у сферах енергоефективності та управління державними фінансами, а також для надання допомоги територіям східної України, підконтрольним українській владі.

«Відповідно до Плану заходів зі зміцнення енергетичної безпеки України до 2020 року, який ми цього тижня презентували у Верховній Раді України, підвищення енергоефективності є пріоритетною частиною енергетичної безпеки держави. Для її посилення потрібно забезпечити повний облік використання енергоресурсів, знизити енергомісткість економіки країни, модернізувати житлові будинки та змінити систему субсидіювання.», – пояснює експерт з питань енергетики ІСЕД Оксана Короткевич.

Нагадаємо, що протягом 2014-2017 років Європейський Союз передбачив фінансову допомогу для підтримки реформ в Україні на суму 12,8 мільярдів євро.

Цифра тижня Цифра тижня , Спільний проект ІСЕД та LB.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram