ГоловнаБлогиЦифра тижня

2/3 прямих іноземних інвестицій в Україну у першому кварталі 2017 надійшли з офшорів

У першому кварталі 2017 р. дві треті прямих іноземних інвестицій в Україну, за даними Держстату, надійшли з «офшорних» зон. Зокрема, більш ніж половина всіх коштів надійшла з Кіпру – 213,9 млн дол., та ще 47,8 млн дол. – із Нідерландів.

Загалом, у січні-березні 2017 р. Україна залучила 392,9 млн дол. прямих іноземних інвестицій. Це майже втричі менше, ніж за аналогічний період 2016 р., коли в Україну надійшов понад один мільярд доларів іноземних інвестицій.Цього року найбільші обсяги інвестицій надійшли до установ та організацій, що займаються фінансовою та страховою діяльністю – 192,6 млн дол., підприємств промисловості – 71,3 млн дол. та оптової та роздрібної торгівлі, а також ремонту.

За словами заступника директора ІСЕД Світлани Ковалівської, частка коштів з офшорів у прямих іноземних інвестиціях свідчить про те, що іноземці не готові вкладати в Україну, тому наразі це роблять українські компанії.

«Чимало українських компаній традиційно реєструють свої підприємства на Кіпрі та у Нідерландах. Хоча ці країни не є класичними офшорами та відсутні у переліку офшорних зон, затверджених Кабміном, проте вони мають подібні до таких юрисдикцій умови оподаткування, зручні для фінансових маршрутів з метою оптимізації видатків, виведення дивідендів та захисту інвестицій».

Цифра тижня Цифра тижня , Спільний проект ІСЕД та LB.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram