Блог Національного Центру Правозахисту

Національний Центр Правозахисту

Національний Центр Правозахисту суттєво долучився до висвітлення порушень прав затриманих у справах:— Юрія «Хорта» Павленка з Вінниці, який, порвавши портрет президента Порошенка під час акції протесту в обласній раді, отримав термін ув’язнення.

— Георгія Багішвілі, грузинського військового інструктора. Виконуючи офіційні завдання в зоні Антитерористичної Операції, затриманий у результаті помилки координації міліцейської системи.

— Віти Заверухи, бійця батальйону «Айдар»

— Андреаса Карлсона, шведського добровольця. Обороняв Україну на війні з Росією, проходить по справі політичної бійки у Швеції.

Наші активісти встигли взяти участь у низці правозахисних кампаній у межах України, зокрема, допомогли затриманим у сфабрикованих справах «Податкового Майдану», «Мовного Майдану», «Васильківських терористів», «сім’ї Павліченків», «борців із наркомафією в Ніжині», «затриманих за протест проти вирубки в парку Перемога в Києві», «почесного донора крові Кирила Бабенцова». Проводили протести проти катувань та смертей ув’язнених у двадцять п’ятій Харківській виправній колонії. Після Революції Гідності організували переговори з керівництвом пенітенціарної системи щодо звільнення керівників виправних закладів України з найвищим рівнем тортур над в’язнями.

Національний Центр Правозахисту - це об’єднання кількох українських правозахисних ініціатив, не пов’язаних із політичними партіями. Громадські активісти з досвідом правозахисної діяльності — основа Центру.

З метою покращення та вирішення гостросоціальних проблем ми взяли на себе нішу правозахисту. Допомагаємо учасникам війни з Росією, політично переслідуваним активістам, потерпілим від неправомірних дій правоохоронних органів.

Керуючись об’єктивною інформацією, ми не прагнемо виправдати підозрюваного чи обвинуваченого, а вимагаємо справедливого ставлення до нього. Замість підтримки сторони обвинувачення чи захисту, стаємо на бік прав громадянина, законів України.

Займаючись переважно резонансними справами, які демонструють недосконалість законодавства, пропонуємо створення правничого кейсу справи в’язня, відпрацьовуємо основну та альтернативну стратегію, діємо комплексно. Вирішуючи гучні справи, вирішуються та покращуються законодавчі моменти, лібералізується правоохоронна система, захищаються інтереси громадянина та суспільства.

Зараз створюємо робочі групи, відпрацьовуємо прозору систему діяльності, налагоджуємо координацію з подібними організаціями, ведемо збір благодійних пожертв, відправляємо продуктові й речові посилки в тюрми України, здійснюємо перевірки виправних колонії по території України. Національний Центр Правозахисту допоміг десяткам осіб, що перебувають під слідством із різного роду резонансних політичних справ.

Все записи блога