ГоловнаБлогиБлог Миколи Томенко

Як українці утримують «воюючого» Президента

В рамках проекту Громадського руху «Рідна країна» під назвою «#Нашбюджет — під громадський контроль!» продовжуємо моніторити бюджетні видатки на владу. Наразі готові поінформувати про «оптимізоване» утримання «воюючого» Президента та його команди у поточному році. 

Нагадаю, що першими на відповідні інформаційні запити щодо бюджетного фінансування у 2017 році відзвітувалися чиновники Кабінету Міністрів. Ми вимагали оприлюднити інформацію про штатний розпис Секретаріату Кабінету Міністрів, заробітну плату та премії його працівників, а також — структуру видатків цієї установи на 2017 рік, починаючи від коштів, що виділяються на капітальні ремонти, рекламну чи іншу діяльність команди Гройсмана. Адже беззаперечним лідером владного марнотратства у 2017 році є Секретаріат Кабміну, бюджетне фінансування якого збільшили більш ніж удвічі, в порівнянні з попереднім роком. Проте чиновники Кабміну станом на 24 січня 2017 року не змогли надати штатний розпис і пояснити бюджетні видатки, які передбачені на них у поточному році, бо штатний розпис Секретаріату КМУ на 2017 рік «ще формується», а його кошторис ще «не затверджений». Отож, чекаємо, поки «затвердять»…

Тепер надійшла відповідь від Державного управління справами при Президентові України. Не буду перевтомлювати зайвими пʼяти-шестизначними цифрами, лише нагадаю, що на ДУСю в цьому році виділили 2 млрд 96 млн 356 тис. грн. Це на 728 млн 246 тис. грн більше, ніж торік.

На обслуговування Президента та його Адміністрації у цьому році передбачено 746 млн 629 тисяч 800 гривень, що на 272 млн 125 тисяч 300 гривень більше ніж у минулому році!

Також цікаво, що утримання «Феофанії» і ще двох медичних відомчих закладів коштують українському народу усього … 642 млн 714 тисяч 600 гривень! У 2016 році було на 212 млн гривень менше… Мабуть, лікують Насірова і друзів Президента вже «по-новому»!

Також наш «воюючий» (чи торгуючий?) Президент збільшив порівняно з минулим роком видатки на утримання своїх резиденцій «Залісся», «Синьогора» та лісового господарства «Білоозерське» на 20 млн 142 тисячі гривень, до 55 млн 560 тисяч гривень у 2017 році.

А на утримання дач і будинків друзів та родичів Кучми, Ющенка, Януковича і Порошенка в «Кончі-Заспі», «Пущі Водиці» тощо передбачив 83 млн 403 тисячі 900 гривень (у 2016-му було 73 млн 816 тисяч 300 гривень).

Тут згадалися патріотичні народних депутатів про те, що ХТО ГОЛОСУВАВ ЗА БЮДЖЕТ- ТОЙ ГЕРОЙ І «ЗА» ПРОСТИЙ НАРОД...

P.S. Водночас моя Постанова про перетворення так званих VIP-медичних закладів сімей керівників КПУ та всієї влади часів Незалежності для потреб лікування та реабілітації учасників АТО не проголосована!..

Микола Томенко Микола Томенко , Лідер Громадського руху "Рідна країна", доктор політичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram