ГоловнаБлогиБлог Миколи Томенко

Відпочивайте в Україні! Мандруйте Україною! Любіть Україну!

Додам трохи позитивного, цікавого і рідного, українського, у наше життя.

Розпочався найцікавіший етап акції «7 чудес України: історичні міста та містечка»: Інтернет-голосування, презентації фіналістів, прес-тури і опитування експертів.

Нагадаю, 1 червня Оргкомітет оголосив 21 фіналіста акції та повідомив про початок Інтернет-голосування на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua.

Ми вирішили провести цей етап саме у літній період, щоб максимально спонукати українців до відпочинку у власній країні, де є все – і море, і гори, і вікові ліси, і стародавні замки, і унікальні святині та музеї.

Отож, наша акція відіграє, з одного боку, об’єднавчу функцію – у списку з 21 фіналіста представлені майже усі області України, з іншого – економічну, адже одна з наших цілей - підтримати місцеві громади, щоб за рахунок збільшення потоку туристів, наповнювалась місцева казна, а не іноземні бюджети.

За звання найкращих міст змагатимуться: і Петриківка, що на Дніпропетровщині - унікальна пам’ятка, включена до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО; і Сковородинівка, що на Харківщині, де жив і похований видатний мислитель Григорій Сковорода; і Бердянськ, на Запоріжжі, де створені усі умови не тільки для гарного відпочинку на морі, а і для знайомства з унікальними куточками південних степів України, де жили древні скіфи; це і комплекс пам’яток відомого античного міста-держави Ольвії, що за 40 км від Миколаєва, та інші цікаві, самобутні, багаті на історію та культуру міста України.

Також до фіналістів увійшли: Балта (Одеська обл.), Бердичів (Житомирська обл.), Берислав (Херсонська обл.), Біла Церква (Київська обл.), Вижниця (Чернівецька обл.), Володимир-Волинський (Волинська обл.), Галич (Івано-Франківська обл.), Глухів (Сумська обл.), Диканька (Полтавська обл.), Жовква (Львівська обл.), Канів (Черкаська обл.), Ніжин (Чернігівська обл.), Сатанів (Хмельницька обл.), Святогірськ (Донеьцка обл.), Теребовля (Тернопільська обл.), Тульчин (Вінницька обл.), Хуст (Закарпатська обл.).

У попередніх роках наш Фонд «Рідна країна» вже проводив інші етапи всеукраїнської акції «7 чудес України», які виявились дуже популярними і успішними. Україна вже визначила «7 історико-архітектурних чудес України» (2007 р.), «7 природних чудес України» (2008 р.), «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» (2010 р.) та «7 чудес Києва» (2013 р.). Ми також виготовили різноманітну поліграфічну продукцію та відзняли 40 пізнавальних фільмів, які безплатно можна переглянути онлайн і скачати на сайті акції.

Тепер – час обрати найкращі історичні містечка. Отож, голосуйте на офіційному сайті акції до 25 вересня 2016 року і оберіть свої 7 переможців!

Микола Томенко Микола Томенко , Лідер Громадського руху "Рідна країна", доктор політичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram