Блог Миколи Голомші

заслужений юрист України

Микола Голомша

Народився 16 грудня 1962 року, в селі Тухля, Сколівського району, Львівської області.

З 1984 по 1988 рік навчався у Харківському юридичному інституті, після закінчення якого отримав повну вищу юридичну освіту за спеціальністю правознавство.

Після закінчення ВНЗ пішов працювати в органи прокуратури.

З 1988 по 2000 рр. займав ряд посад у прокуратурі Львівської області. Починав зі слідчого до першого заступника обласного прокурора.

У 2000–2001 рр. працював першим заступником прокурора Чернівецької області. Згодом переведений до Генеральної прокуратури України: у 2001 році очолював підрозділ по забезпеченню діяльності Координаційного комітету при Президентові України у Генеральній прокуратурі України та окремий підрозділ нагляду за додержанням природоохоронного законодавства.

У вересні 2001-го року був призначений на посаду прокурора Рівненської області. У листопаді 2003-го року став заступником Генпрокурора України. У 2005 році за відмову порушити справу відносно лідерів опозиції («Помаранчевої революції») та виносити постанову за фактом розгону Майдану подав у відставку, але був звільнений за надуманими мотивами колишнього керівництва та, згодом відновлений у посаді на підставі постанови суду від 2005 року. У квітні 2007-го року за позицію щодо розпуску Парламенту Миколу Голомшу перевели на посаду прокурора Львівської області, проте вже в травні повернули на колишній пост — заступника Генерального прокурора України.

Все записи блога