ГоловнаБлогиБлог Максима Панова

Мер Києва Віталій Кличко розпочав підготовку до київських виборів з використання адміністративного ресурсу

Нещодавно Київ заполонили намети з написом "Відкрита громадська приймальня київського міського голови Віталія Кличка".

Фото: Надано Максимом Пановим

Згідно з розпорядженням Київського міського голови від 02.07.2015 р. №426, поява цих наметів є пілотним проектом із влаштування пересувних громадських приймалень мера Києва. Контроль за виконанням цього розпорядження Кличко поклав на керівника апарату виконавчого органу КМДА Бондаренко В.В.

Фото: Надано Максимом Пановим

Постає цілком справедливе питання: чи готові кияни оплачувати виборчу кампанію Віталія Кличка завуальовану в начебто громадську приймальню? Недешевий дизайн, дорогу поліграфію (самих тільки календариків надрукували на два роки наперед), роботу "волонтерів" та багато інших витрат пов'язаних з логістикою та організацією роботи цих, по своїй суті, агітаційних наметів?

Фото: Надано Максимом Пановим

Навіть одіозний Леонід Черновецький не додумався до такого нахабного використання адмінресурсу. Залишилося тільки дізнатися, скільки така ініціатива коштуватиме мешканцям столиці і чи є ці витрати цільовими.

Голова Київської міської адміністрації Володимир Бондаренко прокоментував у Facebook появу цього розпорядження наступним чином.

Фото: Надано Максимом Пановим

Насправді, за таких обставин, байдуже за яким Законом про вибори ми будемо обирати депутатів та голів місцевих рад, бо навіть той Закон, що лежить зараз в парламенті і чекає другого читання, не вирішує питань подібних зловживань та використання необмежених ресурсів, отриманих в різний спосіб у владі та навколо неї у виборчий період.

До прикладу, комунальна газета "Хрещатик" вже давно стала рупором однієї фракції Київради та одного мера. Дуже рідко коли можна в ній прочитати думку опонентів УДАРу-Солідарності.

Фото: Надано Максимом Пановим

Ця газета Кличка навіть кросворди друкує.

"Ральними справами змінюємо наше місто"? Для мене реальні справи, це відремонтовані дороги, нормальний громадський транспорт і чисте місто. От, де дійсно є потреба у витрачанні часу і ресурсів

Максим Панов Максим Панов , Голова київської організації політичної партії ДемАльянс. Громадський діяч, правозахисник
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram