ГоловнаБлоги

Коломойський втрачає наліт "таємності" і переходить у контрнаступ

Відомо, що дніпровський олігарх-губернатор не дає розлогі інтерв’ю журналістам та не проводить прес-конференції. Є, звичайно, виключення на кшталт інтерв’ю Андрушкові в ніч захоплення офісу “УкрТрансНафти” (УТН).

Фото: Макс Левин

А сьогодні стався справжній прорив. Бєня, а саме такий нікнейм у Коломойського (кажуть, в знак схожості Ігоря Валерійовича з героєм творів Ісаака Бабеля, ватажком одеських рекетирів Бєнею Криком), дав велике і агресивне інтерв’ю Аллі.

Хочу відзначити два цікавих моменти.

1. Ігор Єремеєв.

Коломойський пояснив, чому він втрутився в ситуацію. З його точки зору, у відсутність в Україні Яценюка і Коболєва (Голови НАК “УкрНафта”) було проведено рейдерське захоплення УТН в інтересах іншого нафтового багача Ігоря Єремеєва (група “Континіум”) на замовлення російського ФСБ. Традиційно яскраво, не добираючи слів, Бєня назвав Єремеєва ватажком Організованого Злочинного Угрупування (ОПГ), що працює на свою кишеню та в інтересах Росії. Окрім того, Єремеєв, за словами Коломойського, організував картельну змову нафтових компаній, метою якої було завищення ціни на заправках, вони телефоном координували ціни, що є злочином.

2. Юрій Мірошник.

Якщо Єремеєв організатор рейдерського захоплення, то у виконанні брудних оборудок Бєня звинуватив цілу команду – це керівництво НафтоГазу, зокрема, заступник Голови Андрій Пасічник (людина Єремєєва) і Голова Наглядової ради УТН Олександр Савченко, якого ніби-то колись Юрій Луценко назвав зрадником. Новий начальник УТН Юрій Мірошник, за словами Коломойського, має кликуху “Пятнашка” тому що за часів керівництва СБУ Луганщини вимагав за “кришування” у бізнесменів по 15 тисяч “чи то гривень, чи доларів”. А рік тому здав сєпарам Луганськ. Тобто, Бєня вважає Мірошника корупціонером і зрадником.

Отже, держслужбовець Коломойський публічно, знаючи, що інтерв’ю побачать міліони людей, звинуватив народного депутата Єремеєва і держслужбовця Мірошника у кримінальних злочинах, і це бомба. Це ж не просто матюки в ефірі, за які Порошенко оголосив догану (чомусь за “порочну” поведінку, а не “ганебну”, як правильно українською мовою). Генеральному прокурору потрібно буде відреагувати. Президенту дуже не потрібні такі розбірки, але ж є закон, на сторожі якого має стояти прокуратура.

І хоча Бєня - ще той фрукт, і ні разу не ангел, у цій бійці я радше на його стороні, бо міняти зі скандалами "шило на мило" не варто, тим більше, що мило "з запашком".

Чекатимемо наступних серій.

Тарас Козак Тарас Козак , президент iнвестгрупи УНІВЕР
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram