Металеве серце: Удо Діркшнайдер у Києві

Ричання гітар і пронизливий вокал. Ніщо так не піднімає бойовий дух восени як дві години тевтонського хеві-металу.

Фото: Ірена Скуратовська

А тут нормально гупать буде, - дядечко-металіст років 50-ти ділиться спостереженнями із приятелем під час останніх налаштувань апаратури перед концертом. Ми стоїмо під парканом одразу за фан-зоною, яку спорудили під сценою, прибравши кілька рядів крісел. І поки у фанку набивається молодь, сидячі місця займає старша публіка. Більшість - чоловіки за 40: у рокерських шкірянках, футболках Accept і всіляких метал-фестивалів.

Годинник показує за чверть восьму (плюс організаторам за відносну пунктуальність), коли гасне світло, і зал тоне у реві натовпу і перших гітарних рифах The Beast Inside. На сцені Удо Діркшнайдер з’являється останнім: у шкіряних рукавичках та традиційному камуфляжі з написом US Army та нашитим на рукав американським прапором. Його голос, здається, анітрохи не змінився: звучить так само фірмово, як на студійних записах.

Удо прикладає долоні до очей, щоб прикрити їх від світла прожекторів: мовляв, ого, скільки ж вас тут зібралось. Сотні рук підіймаються вгору і сотні голосів в унісон скандують «Удо! Удо!» Музикант стукає кулаком по серцю - стримана й водночас така красномовна вдячність за спекотний прийом.

Вечір тевтонського металу закінчується аксептівською візитівкою - Balls to the Wall. У натовп летять медіатори і барабанні палички. Технік забирає і відносить за сцену гітари. Спільне фото із публікою і Auf Wiedersehen.

Фото: Ірена Скуратовська

Сетліст:

The Beast Inside

Aiming High

Bulletproof

Slaves to Metal

Another Second to Be

Protectors of Terror

Fight It Back

Can't Stand the Night

Amamos la Vida

Stone Evil

Hard Attack

Love Child

Objection Overruled

X-T-C

Russian Roulette

Princess of the Dawn

Fast as a Shark

Metal Heart

Balls to the Wall

Ірена Скуратовська Ірена Скуратовська , Фотокореспондент
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram