ГоловнаБлогиБлог Дмитра Булатова

Держзакупівлі: початку копай, після стріляй!

"Спочатку копай, після стріляй!" - казав нам командир. З власного досвіду скажу, що цей принцип зберіг багато життів і є для піхотинця аксіомою.

Ми з Дмитром Остапчуком викорустовуємо саме такий принцип в очищенні держзакупівель та просуванні недержавного (читай громадського) автоматизованого моніторингу власного виробництва acm-ua.org

Ми не втрачаємо (і не втратимо) оптимізму, будуємо справжнє державно-громадське партнерство. Послідовно та з терпінням (хоча іноді таке внутрішнє відчуття, що в голові пєтарди вибухають). Розуміємо, бачимо та відслідковуємо відкритість або її імітацію, закритість та/або інфантильність державних інституцій, які мають відношення до держзакупівель.

Державна аудиторська служба (ДАС) є єдиним цільовим державним органом влади, на який покладено функцію моніторингу держзакупівель. Вони розуміють, що державно-громадське партнерство допомогає їм і водночас контролює їх діяльність. Тобто бездіяльність стала вимірювальною.

З розумінням переваг та ризиків був підписаний меморандум. Маємо повагу до керівництва та відповідних співробітників ДАС за конструктивний підхід до використання цифрових технологій в консервативній державній системі обліку та контролю, яка в реальному житті місцями покрита мохом, а подекуди використовує паперові технології.

Наша співпраця не буде простою, бо з меморандумом з'являється додаткова відповідальність для обох сторін, як ДАС так і Антикорупційного монітору.

Підписання меморандуму з ДАС.

Дмитро Булатов Дмитро Булатов , Екс-міністр спорту
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram