Блог Богдана Якимюка

Голова правління Антикорупційної ради України

Богдан Якимюк

Народився 28 березня 1978 року в Голосіївському районі міста Києва.

Першу вищу освіту за спеціальністю «англійська мова та література» здобув у Запорізькому національному університеті, філолог. У 2004 році з відзнакою закінчив Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Т.Шевченка, магістр міжнародної інформації.

У 2008 році також з відзнакою закінчив факультет вищих керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України, отримав ступінь магістра управління суспільним розвитком.

Проходив професійні стажування в США та Німеччині. Зокрема, у Фордхемському університеті (Нью-Йорк, 2007, 2009), Американському інституті національних стандартів (Вашингтон, 2008) та Регіональному центрі підготовки Держдепартаменту США (Франкфурт, 2001).

З 2010 року є аспірантом Національної академії державного управління при Президентові України (www.academy.gov.ua), закріплений за кафедрою управління суспільним розвитком. Дисертаційне дослідження стосується проблем формування та реалізації національної антикорупційної політики, визначення дієвих механізмів комунікативної взаємодії державних органів та інститутів громадянського суспільства щодо протидії й запобігання корупції.

У 2012 році пройшов підготовку й атестацію для експертів із протидії корупції в рамках професійної навчальної програми у Міжнародній антикорупційній академії при ООН (www.iaca.int) в Австрії, ставши першим представником від України. Також долучався до участі в експертних антикорупційних програмах НАТО – у Боснії та Герцеговині (www.psotc.org), Міністерства закордонних справ Польської Республіки – у Польщі (www.mfa.gov.pl), Міжнародного центру геополітичних досліджень – у Грузії (www.icgs.ge).

В 2011 році обраний головою правління Антикорупційної ради України - професійної громадської організації - члена UNCAC Coalition, UN Global Compact та Civil Society Against Corruption Network, основними завданнями діяльності якої є виховання доброчесності, запобігання й протидія корупції на всіх рівнях та в усіх сферах життєдіяльності держави.

Є членом Координаційної ради при Кабінеті Міністрів із впровадження в Україні міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», а також входить до громадської ради при Антимонопольному комітеті України, працюючи в її Правовому комітеті за напрямком антикорупційної діяльності.

Все записи блога