ГоловнаБлогиБлог Андрія Мамалиги

Справа Краснова - хроніка суддівсько-есбеушного "беспредела"

Судді Шевченківського райсуду міста Києва Слободянюк та Бугіль розглядали справу Краснова з грубим порушенням статті 35 кримінального процесуального кодексу україни та мають бути притягнуті до відповідальності!

В понеділок 21 березня 2016 року в руки захисників Краснова потрапили протоколи розподілу справи між суддями у неавтоматичному режимі. Цікаво, що причиною неавтоматичного розподілу зазначено графік чергування слідчих суддів у вихідні та святкові дні!!!! Але сам розподіл відбувася в робочий день - понеділок!! Ці два документи свідчать про незаконний, свавільний, упереджений, навмисний розподіл справи суддям Шевченківського райсуду Києва Бугелю та Слободянику. І чи не тому Служба безпеки України цього ж дня заявила через ЗМІ, що Краснов буде взятий під варту?

Фото: Андрій Мамалига

Нагадаю, що клопотання про зміну запобіжного заходу на взяття під варту Краснова було подано до Шевченківського суду ще в п'ятницю - 18 березня 2016 року і була розподілена на суддю Малиновську, яка одразу заявила самовідвід. Цього ж дня пізно ввечері до помешкання Краснова в Чубинському увірвалися невідомі особи та під відео вручили судову повістку про судове засідання на 9.00 ранку в субботу у судді Бугіля. Зранку в суботу 19 березня 2016 року Станіслав не застав в суді своїх адвокатів через їх неповідомлення про судове засідання та відсутність зв`язку. Суддя Бугіль користуючись відсутністю захисників Мельник, Сівакова та Мамалиги без згоди Краснова залучив державного адвоката з цбпд Шестакову. Через незгоду з діями судді Бугіля Станіслав Краснов заявив йому відвід.

Цього ж вихідного дня знову ж таки у «неавтоматичному режимі» суддя Слободянюк свавільно, без повідомлення сторін та захисників, незаконно розглянув та відмовив у відводі Бугеля.

Цієї ж суботи, суддя Бугіль розглянув самовідвід Малиновської та задовольнив його.

Цього ж таки дня, шляхом неавтоматичного розподілу справа про зміну запобіжного заходу Станіславу Краснову надійшла тому ж таки слідчому судді Слободянюку, який знову ж таки без повідомлення захисників краснова призначив судове засідання на 18 год 30 хв цього ж таки вихідного дня .

Лише після з`явлення адвокатів сівакова та мамалига, які через упереджені дії судді заявили відвід Слободянюку, викликали Краснову "швидку", розгляд справи було призначено на робочий понеділок 21 березня 2016 року на 12.30.

Натомість на цьому суддівсько-есбеушний "беспредєл" не закінчився.

Зранку Краснов був терміново виписаний з київської лікарні швидкої медичної допомоги та приїхав до Шевченківського суду, де суддя Гуменюк розглядала клопотання СБУ про арешт вилученого майна та яка оголосила ухвалу близько 13.00 години.

Суддя Бугіль тим часом близько 12 годин и 30 хвилин в іншому приміщенні Шевченківського суду без участі сторони захисту та навіть прокурора відмовив у відводі судді Слободянюка.

Суддя слободянюк цього ж таки понеділка, в "неавтоматичному" режимі відхиляючи відводи та протести, аргументи захисту, близько 22.00 години під волання активістів взяв Краснова під варту.

Отакий получився "бугіль-вугіль"!

Андрій Мамалига Андрій Мамалига , Правозахисник, громадський діяч, адвокат
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram