Заступник Кличка Пантелеєв виправдовується за те, що назвав газету «Вести» об’єктивною

Нещодавно я раптово натрапив у Фейсбуці на фотографію привітання колективу газети «Вести» за підписом заступника голови Київської міської державної адміністрації Пантелеєва Петра Олександровича. У привітанні зокрема висловлювалась подяка за професіоналізм та об’єктивність.

Сказати, що мене це обурило — значить не сказати нічого. Пропутінська газета, що фінансується Медведчуком та розміщує відверто брехливі матеріали, раптом отримує подяку від заступника Кличка, і ще й з таким цинічним формулюванням: «…за професіоналізм та об’єктивність…».

Але оскільки джерела треба перевіряти, то я вирішив не поспішати з висновками та надіслав до КМДА запит, в якому запитав, чи дійсно пан Пантелеєв таку подяку підписував.

У відповідь прийшла ціла тирада, де Пантелеєв розказував, що подяку видавав не тільки газеті «Вести», а й іншим виданням, що відзначив роботу журналістів, які писали про Київ та міську раду тощо…

От правда, така відповідь більше схожа на виправдовування. Адже навіщо писати про те, про що тебе не запитують, тим паче, якщо не вважаєш цей вчинок ганебним?

Андрей Богданович Андрей Богданович , Блогер, эксперт по вопросам доступа к публичной информации и борьбе с коррупцией
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram