ГоловнаБлогиБлог Анатолія Вітіва

Заступник генпрокурора повинен назвати прізвища осіб, які пропонували йому 10 мільйонів або піти у відставку

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе зобов’язаний негайно оприлюднити прізвища осіб, які пропонували йому щомісячно 10 мільйонів доларів утримання, порушити проти них кримінальну справу і заарештувати, або піти у відставку.

Фото: Макс Требухов

Заява Давида Сакварелідзе про те, що його хотіли купити щомісячним утриманням у розмірі 10 мільйонів доларів, а він нібито відмовився від такої пропозиції, наштовхує не неприємні висновки. Якщо заступник генпрокурора чесна людина і дійсно має намір боротися з корупцією, він мав би давно написати заяву про порушення кримінальної справи за спробу підкупу посадової особи. І провести затримання по факту одержання хабаря. А також назвати прізвища цих осіб і хто за ними стоїть. Це засвідчило б правдивість його намірів боротися з корупцією. Але чомусь немає ні того, ні іншого.

Такі заяви на фоні відсутності реальної боротьби з корупцією в державі є пустою балаканиною і піаром, а заступник генпрокурора має показати, що дійсно збирається боротися з корупцією або піти з посади.

Ця заява – пуста балаканина і нікому не потрібний піар. Може такою заявою заступник генерального прокурора натякає на те, що 10 мільйонів доларів – це замала сума? Якщо Давид Сакварелідзе не назвав конкретних прізвищ людей, які пропонували взяти його на утримання, чи тих, від чийого імені виступали ці люди, то він посилає чіткий сигнал: карати за спробу підкупу ніхто не буде, все залишиться інкогніто. Можете і далі приходити в генпрокуратуру і брати прокурорів на утримання.

Тому Сакварелідзе має негайно назвати прізвища осіб, які пробували його підкупити, та провести усі дії щодо притягнення їх до кримінальної відповідальності. В іншому випадку йому слід йти у відставку і не обдурювати українських громадян черговою імітацією боротьби з корупцією.

Анатолій Вітів Анатолій Вітів , Голова Волинської «Свободи»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram