ГоловнаБлоги

Дайджест першого фестивального дня

Скептики сумнівались, але це сталось – Другий фестиваль кіно та урбаністики “86” урочисто відкрився. Мабуть, такої кількости людей славутицький Кіноконцертний комплекс не бачив цілий рік – відколи ще в квітні 2014 року Надія Парфан та Ілля Гладштейн вирішили перевернути культурну парадигму України, запросивши глядачів на міжнародну кіноподію поза межі великих міст і великих кінотеатрів.

Декому з глядачів учора здалося, що організатори “86” передають привіт фестивалю “Молодість”, адже церемонія відкриття розпочалася з виступу хору. Багатьом запам’ятався виступ хору “Калина” на відкритті 43-го МКФ “Молодість” – учора Другий фестиваль “86” відкрився виступом місцевого дитячого колективу. Але, якщо “Молодість” прагне створити видимість надважливости червоних доріжок і офіціозу, молода команда “86” ґенерує альтернативний підхід до таких речей: щастя не у відкритті, а в спробі вийти зі своєї зони комфорту – зануритися в незнайомий урбаністичний простір – пережити новий досвід по обидва боки кіноекрану – ризикнути.

Дарма, що через технічні негаразди запланований показ фільму-відкриття “Панельні історії” довелося перенести на наступний день – усіх, хто зважився провести ці вихідні в Славутичі можна гукнути на кіно, щойно проблеми буде усунуто. Тут усе й усі поряд, тікати нікуди. Замість кіна гості отримали додатковий час на заведення нових знайомств під час вечірки київської діджейки Тані Ендшпіль.

Організатори обіцяють, що сьогодні кіно вже точно буде. І вечірки ще будуть. І з Києва виїхати ще не пізно – у країньому разі, навіть місце для смаження першотравневих шашликів у Славутичі знайдеться…

В.Г.

Фестиваль "86" Фестиваль "86" , Фестиваль кіно і урбаністики "86" у Славутичі
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram