ГоловнаСвіт

На півдні Японії через повені загинули 18 людей

Мешканці не прислухалися до заклику про евакуацію, побоюючись коронавірусу.

Фото: EPA/UPG

На півдні Японії в результаті повені і зсувів загинули щонайменше 18 осіб. Про це в неділю повідомляє Kyodo News.

Імовірно, жертвами стихії могли стати ще 16 осіб, але їх смерть наразі не отримала підтвердження. Щонайменше 14 людей зникли безвісти.

Фото: EPA/UPG

У регіоні проходить рятувальна операція за участю 10 тисяч військових.

Зокрема, рятувальники намагаються дістатися до населених пунктів у районі річки Кума-Гава, яка через зливи вийшла з берегів. 

У цих місцях деякі будинки були зметені потоками води або повністю затоплені, і багатьом місцевим жителям довелося чекати порятунку на дахах.

Фото: EPA/UPG

Деякі міста, включаючи Яцусіро і Хітойоші (префектура Кумамото), опинились відрізані від зовнішнього світу, оскільки дороги були затоплені.

Напередодні більш ніж 200 тис. жителів префектури Кумамото рекомендували евакуюватися, проте це не було обов'язковою вимогою, і багато хто віддав перевагу залишитися вдома, побоюючись зараження коронавірусом.

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, через сильні дощі в червні вийшли з берегів річки Карпатського регіону. В результаті загинули три людини. Були підтоплені 10 тисяч будинків, зруйновані 117 км автодоріг, 64 мости. Частково пошкоджено 500 км автодоріг і 135 мостів. Сума збитків наразі не підрахована.

Найсильніше постраждала Івано-Франківська область.

Кабінет Міністрів виділив 672 млн на боротьбу з наслідками повені і ще 82 млн гривень на фінансування сил МВС, задіяних в ній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram