ГоловнаСвіт

Трамп висловив сумнів, що його суперник Байден зможе здати когнітивний тест

Американський президент закликав свого суперника спробувати його пройти.

Трамп висловив сумнів, що його суперник Байден зможе здати когнітивний тест
Джозеф Байден
Фото: topru.org

Президент США Дональд Трамп засумнівався, що його опонент, Джо Байден, зможе здати когнітивний тест - комплекс тестів на IQ. Про це глава Білого дому написав у себе в мікроблозі в Twitter. Він також нагадав, що раніше сам здав відповідний іспит на відмінно.

"Він не зможе скласти іспит, з якого я отримав найвищу оцінку. Він повинен спробувати", - написав Трамп.

Трамп ще недавно ставив під сумнів розумову працездатність Джо Байдена, регулярно називаючи того "Сплячим Джо", натякаючи таким чином, що у колишнього віцепрезидента низький інтелект.

Минулого місяця газета Washington Post повідомила, що Трамп сказав кільком своїм помічникам, що він не вірить, що Байден здасть когнітивний іспит, який два роки тому прийняв у Трампа лікар Білого дому як частину щорічного фізичного обстеження.

Нині Байдену 77 років. У разі обрання президентом США, він буде найстарішим американським лідером, коли-небудь приведеним до присяги на перший термін.

Нагадаємо, що 6 червня колишній віцепрезидент США Джо Байден отримав достатню кількість голосів делегатів для висунення кандидатом на президентських виборах від Демократичної партії.

Вибори Президента

 США мають відбутися в листопаді 2020 року. Головними суперниками стануть Байден і діючий президент США Дональд Трамп, який представляє Республіканську партію.

Раніше кандидатуру Байдена підтримали Гілларі Клінтон і Барак Обама.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram