ГоловнаСвіт

Годжес: Україна не повинна допустити введення російських військ у Білорусь

Путіну більше не потрібно створювати союзну державу з Білоруссю.

Годжес: Україна не повинна допустити введення російських військ у Білорусь
Генерал-лейтенант Бен Ходжес
Фото: EPA/UPG

Україна повинна підтримати Білорусь і не допустити введення російських військ у сусідню країну. Про це в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua заявив генерал-лейтенант, екскомандувач Збройних сил США в Європі Бен Годжес.

"Упевнений, що керівництво як Білорусі, так і України зможе підтримувати одне одного і не допустить росіян у Білорусь. Думаю, це вигідно обом країнам", - сказав він.

Генерал зазначає, до введення в Білорусь російської армії Україна може не переживати через удар з північного напрямку.

"Я сподіваюся, що Білорусь зможе і далі чинити опір російському тиску, тому, щоб РФ вводила на її територію свої війська. Це буде добре для України, для Польщі, для Литви. Ось чому Сполучені Штати намагаються відновити нормальні відносини з офіційним Мінськом", - зазначив Годжес.

У той самий час він вважає, що після ухвалення нової Конституції РФ Володимирові Путіну заледве чи буде потрібна союзна держава з Білоруссю.

"Зі зміною Конституції в Росії Путін отримав те, чого він хотів, - можливість залишатися при владі протягом тривалого періоду часу. Йому не потрібно створювати союзну державу з Білоруссю як страховку, що дозволяє йому продовжити правління на іншій посаді (голови держради, наприклад, - LB.ua). У цьому немає потреби", - пояснив американський генерал.

Нагадаємо, президентська кампанія в Білорусі поставила під питання майбутнє режиму Олександра Лукашенка. Навіть якщо революції в країні не трапиться, то після виборів Білорусь може опинитися в тотальній міжнародній ізоляції і становитиме для Кремля легку здобич. Докладно читайте в матеріалі LB.ua "Росії потрібна перемога Лукашенка... для поглинання Білорусі".

Раніше Лукашенко звинуватив Росію у втручанні у внутрішні справи Білорусі напередодні виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram