ГоловнаСвіт

Сенат США відхилив поправку про виведення американських військ з Афганістану

Вона передбачала виведення військ упродовж року.

Сенат США відхилив поправку про виведення американських військ з Афганістану
Морпехи армии США на боевой позиции во время пребывания контингента с миссией в провинции Каписа, Афганистан.
Фото: EPA/UPG

Сенат США відхилив пропозицію сенатора-республіканця Ренда Пола про виведення американських військ з Афганістану. Пол намагався внести цю поправку в законопроєкт про оборонну політику, пише "Інтерфакс-Україна".

60 сенаторів виступили проти запропонованої Полом поправки, 33 підтримали її. Виправлення передбачало виведення військ упродовж року і виплату військовим $2500 премії.

"Наша поправка остаточно і безповоротно покладе край війні в Афганістані", - заявляв Пол.

Інший сенатор-республіканець - Джеймс Інхоф - закликав Сенат голосувати за скасування поправки, заявивши, що вона не є "найкращим способом" покласти край війні в Афганістані.

"Поправка передбачає виведення військ з Афганістану на основі календаря, а не на підставі виконання умов", - сказав Інхоф.

Нагадаємо, в лютому 2020 року адміністрація Трампа підписала угоду з талібами. Сторони домовилися, що до середини липня американські війська скоротять свою присутність до 8600 за умови, що рух "Талібан" буде дотримуватися угоди.

Автори статті стверджують також, що президентові США Дональду Трампу доповіли про ці висновки розвідки ще в березні 2020 року, проте той поки що не вирішив, як слід реагувати.

МЗС РФ назвав цю статтю "фейком". "Талібан" також виступив зі спростуванням цих повідомлень. Офіційний представник руху Забіулла Муджахід заявив, що метою подібних публікацій є створення перешкод для виведення американських військ з Афганістану.

Білий дім заявив, що розвідка не повідомляла Трампу про причетність РФ до вбивств військових в Афганістані.

Наприкінці червня NYT опублікувала статтю, в якій заявила про те, що російська військова розвідка нібито пропонувала талібам винагороду за напади на американських військовослужбовців в Афганістані. Це нібито відбувалося в розпал переговорів про мирне врегулювання афганського конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram