ГоловнаСвіт

У Конгресі США пропонують ввести санкції проти Росії за "змову з талібами"

NYТ назвала ім'я гаданого посередника між РФ і Талібаном.

У Конгресі США пропонують ввести санкції проти Росії за "змову з талібами"
Нэнси Пелоси
Фото: EPA/UPG

Спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі запропонувала ввести санкції проти Росії за "змову з талібами", наявність якої вже спростували і в Москві, і в адміністрації Дональда Трампа.

Про це Пелосі розповіла в інтерв'ю каналу MSNBC.

"Ми повинні ввести санкції проти Росії, і просто зараз", - сказала вона.

Раніше газета New York Times з посиланням на анонімні джерела в розвідці опублікувала статтю, в якій сказано, що російська військова розвідка пропонувала винагороду пов'язаним з талібами бойовикам за напади на американських солдатів в Афганістані і що президента США про це поінформували. Також видання назвало ім'я передбачуваного посередника між Росією і Талібаном - там фігурує якийсь Рахматулла Азізі, повідомляє "Голос Америки".

"Людина на ім'я Рахматулла Азізі, імовірно, є посередником, який протягом декількох років передавав гроші, отримані від підрозділу російської військової розвідки пов'язаним з Талібаном бойовикам як винагороду за атаки на американські війська в Афганістані", - пише NYТ.

Відзначається, що в повідомленнях американської розвідки Азізі, невеликий наркоконтрабандист, згадується як ключовий посередник між ГРУ і пов'язаними з Талібаном бойовиками, які здійснювали атаки. За даними New York Times, саме він був одним з тих, хто отримував гроші в Росії.

Нагадаємо, в лютому 2020 року США і Талібан підписали історичну мирну угоду. Вона передбачає зняття санкцій, виведення військ США з Афганістану і обмін утримуваними особами.

Раніше в Білому домі заявили, що розвідка не повідомляла Трампу про причетність РФ до вбивств військових в Афганістані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram