ГоловнаСвіт

Польща скасувала двотижневий карантин для пасажирів літаків з України

Для тих, що в'їжджають наземним транспортом, обмеження ще чинні.

Польща скасувала двотижневий карантин для пасажирів літаків з України
Фото: EPA/UPG

Польща скасувала обов'язковий двотижневий карантин для пасажирів, які прибувають на літаках з України. Про це повідомляє "Польське радіо" з посиланням на польську Прикордонну службу.

Після скасування контролю на внутрішніх кордонах ЄС на цих відрізках немає санітарного контролю та зобов'язання проходити карантин для всіх, хто прибуває до Польщі. Однак на зовнішньому кордоні Євросоюзу продовжують діяти обмеження.

На кордоні з Україною, Білоруссю й Росією в'їзд іноземців до Польщі все ще обмежений. Україно-польський кордон можна перетнути лише в деяких пунктах: у Дорогуську-Ягодині, Корчова-Краковці, Гребенному-Рава-Руській, Медиці-Шегинях.

Повідомляється також, що без карантину наземним транспортом потрапити з Польщі можуть окремі категорії громадян, які в'їжджають переважно для роботи, навчання або мають посвідку на проживання в одній із країн ЄС.

Нагадаємо, що з 1 липня Рада міністрів Польщі ухвалила рішення про відновлення авіаперевезень пасажирів із низки країн, зокрема з України.

1 липня авіакомпанія Wizz Air виконала з міжнародного аеропорту "Київ" імені Ігоря Сікорського рейси до Кракова, Варшави та Вроцлава й запланувала на 2 липня рейс до Варшави. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram