ГоловнаСвіт

У Росії поліцейський зламав руку журналісту, який висвітлював голосування щодо поправок до Конституції

Журналіст приїхав на дільницю через повідомлення про спробу видалити члена виборчкому з правом вирішального голосу.

У Росії поліцейський зламав руку журналісту, який висвітлював голосування щодо поправок до Конституції

У Росії на кореспондента видання "Медіазона" Давида Френкеля на виборчій дільниці в Санкт-Петербурзі напав поліцейський і зламав йому руку.

Про це повідомив сам журналіст.

Інцидент стався на виборчій дільниці №2219, де проходить голосування за поправки до Конституції РФ.

"Співробітник поліції з номером 009175 спробував мене видалити з дільниці і, мабуть, зламав мені руку. Я не можу рукою взагалі рухати. Мені заломили руку і вдарили по ній кулаком", – розповів Френкель.

Пізніше він повідомив у своєму Twitter, що рука зламана.

Як пише "Радіо Свобода", журналіст приїхав на дільницю через повідомлення про спробу видалити члена виборчої комісії з правом вирішального голосу. Френкель заявив, що це незаконно і видалити члена комісії можна лише за рішенням суду. Після цього поліцейські спробували його вигнати.

Нагадаємо, 25 червня в Росії стартував референдум щодо нових поправок до Конституції. Якщо громадяни РФ їх схвалять, то Росія визнає внутрішнє законодавство превалюючим над Міжнародним правом. Серед ключових змін: підпорядкування главі Кремля вищої виконавчої влади, місцевого самоврядування, Конституційного суду і всіх без винятку силових органів. Також у представленому на голосування проєкті Основного закону РФ закріплюються поняття бога, єдино можливого союзу між чоловіком і жінкою і фактично переслідування за відмову від державного трактування подій Другої світової війни. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram