ГоловнаСвіт

ЄС офіційно опублікував список країн для відкриття кордонів із липня

України в ньому немає.

ЄС офіційно опублікував список країн для відкриття кордонів із липня
Фото: EPA/UPG

Європейський союз опублікував список країн, з якими з 1 липня відкриває зовнішні кордони. У перелік потрапили 15 держав, України серед них немає, йдеться на сайті Європарламенту.

Зняті обмеження на поїздки до ЄС із таких країн: Алжир, Австралія, Канада, Грузія, Японія, Чорногорія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Сербія, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай, Китай (за умови відповідного відкриття кордонів).

Жителі Андорри, Монако, Сан-Маріно і Ватикану повинні вважатися резидентами ЄС, щоби мати можливість в'їзду.

"Критерії визначення третіх країн, для яких слід зняти діючі обмеження, включають епідеміологічну ситуацію й заходи стримування, включно з фізичним дистанціюванням, а також економічні та соціальні міркування", – йдеться в повідомленні Європарламенту.

Так, число нових випадків COVID-19 за останні 14 днів і на 100 000 жителів повинні бути близькими до середнього показника ЄС або нижче за нього, має спостерігатися стабільний або регресний тренд нових випадків за цей період у порівнянні з попередніми 14 днями. Також враховується тестування, спостереження, відстеження контактів, локалізація, лікування і звітність, а також достовірність інформації.

Нагадаємо, що заборона на в'їзд до Євросоюзу була введений ще в середині березня через пандемію коронавірусу. 5 червня Євросоюз продовжив заборону на в'їзд громадян з інших країн мінімум до 1 липня. Поки з України в країни ЄС можуть потрапити тільки ті, хто перебуває там на законних підставах, а не за туристичними візами. Це дипломати, працівники з робочою візою, студенти, сезонні робітники.

У червні почали відкриватися внутрішні кордони між країнами-членами Євросоюзу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram