ГоловнаСвіт

Мадуро вислав з Венесуели посла ЄС у відповідь на введені санкції

Ізабель Брильанте повинна покинути країну впродовж 72 годин.

Мадуро вислав з Венесуели посла ЄС у відповідь на введені санкції
Фото: EPA/UPG

Президент Ніколас Мадуро вислав посла Європейського Союзу Ізабель Брильанте з Венесуели у відповідь на санкції ЄС щодо високопоставлених чиновників в уряді. Про це пише Bloomberg.

Про своє рішення Мадуро оголосив у телевізійному зверненні після того, як Рада ЄС наклала санкції на 11 членів оточення Мадуро за підрив повноважень Національних зборів і верховенства закону в країні. Посланцю ЄС Ізабель Брильанте Педросі було надано 72 години для виїзду з країни.

"Верховний ЄС опублікував резолюцію, що санкціонує венесуельців, які захищають Конституцію", - заявив Мадуро.

Президент Венесуели також звинуватив посла Іспанії в Каракасі Хесуса Сільву в участі в спробі в квітні 2019 року повалити його. Мадуро додав, що Венесуела розгляне дипломатичні дії, пов'язані з положенням Сільви в країні.

Нагадаємо, після обрання Мадуро на другий президентський термін у 2019 році голова опозиції, спікер Національної асамблеї Хуан Гуайдо на тлі масових протестів проголосив себе виконувачем обов'язки президента. Мадуро у відповідь на це заявив, що залишається президентом до закінчення своїх повноважень у 2025 році.

Близько 50 держав визнали Гуайдо. Влдночас Мадуро користується підтримкою армії і силових структур, його легітимність визнають Росія, Китай і Куба.

30 квітня Гуайдо і прихильники здійснили спробу перевороту, яка не увінчалася успіхом.

У березні 2020 року США звинуватили Мадуро в причетності до контрабанди наркотиків. Голова Мін'юсту США Вільям Барр заявив, що Мадуро співпрацює з колумбійським угрупованням у поставках кокаїну в Штати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram