ГоловнаСвіт

Іран заявив про відправку до Франції "чорних скриньок" збитого літака МАУ

Французькі фахівці повинні розшифрувати бортові самописці.

Іран заявив про відправку до Франції "чорних скриньок" збитого літака МАУ
Фото: IRNA

Іран направив до Франції "чорні скриньки" збитого в січні під Тегераном Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні лінії України".

Про це повідомляють державні ЗМІ Ірану, передає Associated Press.

Військовий прокурор Тегерана Голамаббас Торкі заявив, що один з бортових самописців "був фізично пошкоджений", тому дані з нього можна дістати тільки за допомогою сучасної технології.

Як пояснив прокурор, іранські експерти не змогли придбати необхідне обладнання через санкції з боку Сполучених Штатів Америки.

У січні голова відділу розслідувань інцидентів Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резаєфар підтвердив, що "чорні скриньки" зі збитого українського літака передадуть до Києва.

Однак пізніше влада Ірану заявила, що Тегеран може передати "чорні скриньки" збитого літака МАУ Україні або іншій державі, якщо не зможе їх розшифрувати.

Країни-члени міжнародної координаційної групи з розслідування авіакатастрофи українського літака під Тегераном наполягали на тому, щоб Іран передав бортові самописці Франції, оскільки там є необхідне обладнання для дослідження.

Після цього міністр закордонних справ Ірану заявив, що Іран не буде розшифровувати "чорні скриньки" літака Boeing 737-800 "Міжнародних авіаліній України", а й передавати урядам інших країн теж не буде.

Нагадаємо, літак рейсу Тегеран-Київ авіакомпанії МАУ розбився в Ірані вранці 8 січня. Загинули 176 осіб із семи країн, в тому числі 11 українців (дев'ять членів екіпажу і дві пасажирки).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram