ГоловнаСвіт

Іран видав ордер на арешт Трампа

Президенту США пред'явили звинувачення у вбивстві іранського генерала.

Іран видав ордер на арешт Трампа
Кассем Сулеймани
Фото: postskriptum.me

Прокуратура Ірану висунула звинувачення президенту США Дональду Трампу в зв'язку з убивством генерала Касема Сулеймані і видала ордер на його арешт.

Як повідомляє Al Jazeera, Трамп і ще понад 30 осіб звинувачуються у вбивстві і тероризмі. Імена інших підозрюваних, крім Трампа, іранська прокуратура не назвала.

Іран звернувся в Інтерпол з проханням оголосити Трампа в міжнародний розшук з "червоною карткою" і пообіцяв продовжити кримінальне переслідування, навіть коли той піде з посади президента США.

Утім, Інтерпол навряд чи погодиться оголосити президента США в розшук.

Нагадаємо, що Касема Сулеймані вбили 2 січня за наказом президента США Дональда Трампа в результаті ракетного удару по міжнародному аеропорту Багдада.

Створений після Ісламської революції 1979 року для захисту шиїтської клерикальної правлячої системи, КВІР є найпотужнішою організацією в сфері безпеки Ірану. Корпус контролює великі сектори іранської економіки і має великий вплив на політичну систему країни.

США вважають, що іранський Корпус вартових ісламської революції - терористична організація.

Підрозділ "Аль-Кудс", який очолював Сулеймані, спеціалізується на операціях за межами Ірану. Після його загибелі підрозділ очолив бригадний генерал Есмаїл Каан, колишній заступник Сулеймані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram