ГоловнаСвіт

Розвідка не доповідала Трампу про причетність РФ до вбивств військових в Афганістані, - Білий дім

Адміністрація президента відреагувала на розслідування The New York Times.

Розвідка не доповідала Трампу про причетність РФ до вбивств військових в Афганістані, - Білий дім
Фото: wall.alphacoders.com

Білий дім заявив, що президенту Дональду Трампу не доповідав про те, що російська розвідка нібито платила бойовикам "Талібану" за вбивства американських військових в Афганістані.

Про це в неділю, 28 червня, повідомили в пресслужбі Білого дому, передає Daily Mail.

"Хоча Білий дім зазвичай не коментує дані розвідки, можу сказати, що ні президенту, ні віцепрезиденту ні про що таке не доповідали. Це можуть підтвердити і директор ЦРУ, і глава Об'єднаного комітету начальників штабів, і радник із національної безпеки", – повідомила прессекретарка Білого дому Кейлі Макенані.

Вона вказала, що коментує не питання про наявність ймовірних розвідданих, а той факт, що в статті The New York Times містяться неправдиві дані про інформування президента.

Раніше це видання опублікувало розслідування, де з посиланням на джерела стверджується, що Росія таємно пропонувала винагороду прихильникам радикального руху "Талібан" за вбивства військових США. Ціна й інші умови в матеріалі не називаються.

Автори статті стверджують також, що президенту США Дональда Трампа доповіли про ці висновки розвідки ще в березні 2020 року, проте той поки не вирішив, як слід реагувати.

МЗС РФ назвав цю статтю "фейком". "Талібан" також виступив зі спростуванням цих повідомлень. Офіційний представник руху Забіулла Муджахід заявив, що метою подібних публікацій є створення перешкод для виведення американських військ з Афганістану.

Нагадаємо, у лютому 2020 року США та "Талібан" підписали історичну мирну угоду. Воно передбачає зняття санкцій, виведення військ США з Афганістану й обмін утримуваними особами. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram