ГоловнаСвіт

Помер творець логотипу I ♥ NY

Він вважається найбільш копійованим в історії дизайну.

Помер творець логотипу I ♥ NY
Фото: EPA/UPG

У США у віці 91 року помер відомий дизайнер-графік Мілтон Глейзер, який створив логотип I ♥ NY ("Я люблю Нью-Йорк").

Як повідомила вдова Глейзера газеті New York Times, причиною смерті став інсульт.

У 1968 році Глейзер став одним із засновників журналу "Нью-Йорк" і дев'ять років очолював у ньому відділ дизайну. А у 1974-му він відкрив власну дизайнерську фірму Milton Glaser, Inc.

Три роки по тому він створив своє популярне лого "I ♥ NY" - безкоштовно, щоб розвивати туризм у своєму рідному місті, який у той період переживав фінансову кризу і розгул криміналу.

Як зазначає BBC, придуманий ним логотип невдовзі став відомий по всьому світу як найбільш копійованим в історії дизайну.

Такі знаки є в багатьох містах України
Фото: Олександр Рудоманов
Такі знаки є в багатьох містах України

Сам Глейзер щодо цього згодом зізнався, що вражений тим, що сталося з цим "простим і невигадливим дизайнерським рішенням".

Глейзер також є автором знаменитого плакату, на якому Боб Ділан зображений в профіль з величезною шевелюрою у психоделічних кольорах.

У 2004 році Глейзеру була вручена нагорода за видатні досягнення у дизайні Смітсонівського музею дизайну Купер Хьюїтт. У 2009 році він також став лауреатом Національної медалі США за досягнення у сфері мистецтва, ставши першим дизайнером, який отримав цю високу нагороду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram