ГоловнаСвіт

США виділили $100 тис. на боротьбу з паводками в Україні

Сполучені Штати визнали ситуацію в західних областях гуманітарною катастрофою.

США виділили $100 тис. на боротьбу з паводками в Україні
Фото: dsns.gov.ua

Сполучені Штати Америки виділили $100 тис. на боротьбу з повінню в західних областях України. Про це повідомляє посольство США на своїй сторінці в Facebook.

"За допомогою USAID американський народ надасть нове фінансування в розмірі $100 тис. для підтримки України в боротьбі з цією гуманітарною катастрофою", - йдеться в повідомленні.

Відзначається також, що США мають намір співпрацювати з урядом України, щоб швидко і ефективно використовувати ці кошти, і допомогти жителям західних областей подолати наслідки стихійного лиха.

Нагадаємо, через негоду на Прикарпатті загинули три людини. Станом на 27 червня ліквідацію наслідків дощового паводку продовжують в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Тернопільській областях.

3871 будинок в 180 населених пунктах підтоплено. Більш як 200 км доріг і 94 мости зруйновано. Ще 259 мостів і 620 км доріг переважно в Івано-Франківській області - пошкоджено. Рятувальники доставляють населенню продукти харчування і питну воду.

Червневий паводок на заході України в 2020 році перевищив за масштабами повінь 2008 року, що вважалася найсильнішою за пів століття. В результаті нинішньої повені були підтоплені 10 тисяч будинків. Сума збитків поки що не підрахована.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram