ГоловнаСвіт

У ФРН знайшли ймовірного спільника вбивці колишнього чеченського польового командира на замовлення уряду РФ

Німецькі силові відомства підозрюють в участі у підготовці злочину громадянина РФ Романа Д. із Санкт-Петербурга.

У ФРН знайшли ймовірного спільника вбивці колишнього чеченського польового командира на замовлення уряду РФ
Фото: EPA/UPG

Слідчі органи Німеччини підозрюють росіянина Романа Д. у співучасті у вбивстві чеченця Зелімхана Хангошвілі у серпні минулого року.

Як пише в п'ятницю, 26 червня, журнал Der Spiegel, німецькі силові відомства підозрюють в участі в підготовці злочину російського громадянина Романа Д. із Санкт-Петербурга. Втім слідство вважає, що це не справжнє ім'я, передає DW.

За даними видання, підозрюваний в'їхав 3 серпня 2019 року в Польщу з Білорусі на автомобілі "Infinity Q50", не викликавши підозр у прикордонників.

Роман Д. під час отримання шенгенської візи вказав, що працює в тій самій петербурзькій фірмі, яка практично не має обігу, "Руст", що і затриманий та обвинувачений у цій справі Вадим Красіков. Крім того, документи на отримання закордонного паспорта і на візу обидва росіяни подали в один день.

"Ще один збіг: і Красіков, і Роман Д., згідно з даними мобільних телефонів, за кілька місяців до нападу перебували в підмосковному Оріхові-Зуєві, де тренуються спеціальні сили ФСБ", - йдеться в повідомленні.

18 червня Федеральна прокуратура Німеччини висунула проти уряду Росії звинувачення в замовному вбивстві Зелімхана Хангошвілі, який раніше був оголошений в РФ у розшук за обвинуваченням у тероризмі. Хангошвілі виїхав до Німеччини після того, як в 2015 році в Грузії на нього було скоєно черговий замах. 23 серпня 2019 року він був застрелений в Берлінському парку Малий Тіргартен. Ймовірний вбивця, громадянин Росії, був затриманий в Берліні того самого дня.

Глава МЗС ФРН Гайко Маас і канцлер Німеччини Ангела Меркель не виключили можливості введення проти Росії нових санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram