ГоловнаСвіт

Палата представників США підтримала перетворення Вашингтона на 51-й штат

Трамп вважає, що "цього ніколи не станеться".

Палата представників США підтримала перетворення Вашингтона на 51-й штат
Палата представителей США
Фото: wikipedia.org

Палата представників схвалила ініціативу про перетворення американської столиці на ще один штат у складі Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Однак законопроєкт навряд чи буде винесений на голосування в Сенаті, в якому більшість становлять республіканці. Крім того, президент Дональд Трамп також виступає проти цієї ідеї", - зазначає видання.

Прихильники створення штату говорять про те, що населення Вашингтона - 700 тисяч осіб - перевищує населення таких щтатів, як Вермонт і Вайомінг, однак одночас жителі столиці, заснованої в 1790 році, не мають представництва в Конгресі, незважаючи на те, що вашингтонці платять федеральні податки, служать в армії, ведуть бізнес і обслуговують будівлі федерального уряду.

Демократи висунули законопроєкт про перетворення округу Колумбія на штат, який, як очікується, буде ухвалений Палатою представників як засіб правового захисту від історичної несправедливості і позбавлення виборчих прав жителів міста, населення якого майже на 50% становлять афроамериканці.

Республіканці протягом багатьох років активно виступали проти створення нового штату, жителі якого, швидше за все, будуть вибирати демократів у Конгрес і підтримувати кандидата від Демократичної партії на президентських виборах. Дійсно, жителі Вашингтона в новітній історії обирали тільки мерів-демократів. Ідея створення ще одного продемократичного штату не отримає підтримки республіканської більшості в Сенаті.

Президент Дональд Трамп у травні в інтерв'ю New York Post відкинув цю ідею, сказавши: "Цього ніколи не станеться".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram