ГоловнаСвіт

Трамп має намір ввести нові обмеження на видачу американських віз

Указ може торкнутися декількох типів робочих віз.

Трамп має намір ввести нові обмеження на видачу американських віз
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп найближчим часом озвучить рішення адміністрації, яке стосується можливого призупинення видачі декількох типів американських віз. Про це він заявив в інтерв'ю Fox News.

«Ми збираємося оголосити щось про візи завтра або післязавтра», - сказав Трамп. Так він відповів на питання журналіста про майбутні обмеження щодо віз типів H1-B, які видаються висококваліфікованим працівникам, і H2-B (сезонна робоча віза).

Американський президент не став приводити будь-які деталі, але зазначив, що рішення «зробить багатьох людей щасливими».

«Безліч людей зараз шукають роботу. Це число стрімко зростає», - зазначив Трамп, зазначивши рівень безробіття в США на тлі пандемії коронавірусу.

У квітні, за даними Мінпраці, він показав найгірший результат з часів Великої депресії - 14,7%. У травні показник зменшився до 13,3%.

У відповідь на питання про те, чи передбачає влада будь-які винятки з нових візових правил, Трамп заявив, що їх буде дуже мало.

«Вони потрібні для великого бізнесу, де є певні люди, які приїжджають на тривалий час, але винятків дуже мало», - пояснив він.

Про те, що адміністрація Трампа готує указ щодо обмеження видачі декількох типів робочих віз, раніше повідомили The New York Times і CNBC. За даними джерел CNBC, йдеться в тому числі про візи J-1 для учасників програм культурного та професійного обміну. Указ не повинен торкнутися візи цього типу, що видані раніше, відзначав телеканал.

За даними NYT, обмеження торкнеться також віз типу L-1 для керівників компаній та H-2B.

У кінці квітня Трамп підписав указ про припинення імміграції в США. Захід, який буде діяти принаймні 60 днів, дозволить захистити американців, що втратили робочі місця через пандемію, заявив тоді президент. У Білому домі повідомили, що будуть стежити за ринком праці, щоб за необхідності змінити або доповнити указ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram