ГоловнаСвіт

У Росії проти Навального порушили кримінальну справу

Політик нібито образив ветерана ВВВ.

У Росії проти Навального порушили кримінальну справу
Алексей Навальный в суде
Фото: EPA/UPG

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу проти опозиційного політика Олексія Навального за підозрою в наклепі.

Про це повідомляє РБК.

"Встановлено, що 2 червня 2020 року А.А. Навальний розмістив в своїх акаунтах в соціальних мережах цей відеоролик, опублікувавши коментар, що містить свідомо неправдиві відомості, що порочать честь і гідність ветерана Великої Вітчизняної війни І.С. Артеменка. Як вважає слідство, Навальний таким чином мав на меті поширення наклепу серед широкого кола осіб", - йдеться в повідомленні на сайті Слідчого комітету.

2 червня Навальний перепостив у себе в Twitter ролик, в якому відомі люди агітували за поправки до Конституції. "О, ось вони, голубчики. Треба визнати, що поки команда продажних холуїв виглядає слабенько. Подивіться на них: це ганьба країни. Люди без совісті. Зрадники", - написав він.

Висловлення Навального викликало широкий резонанс в мережі, оскільки поряд з сироваром Олегом Сиротою, дизайнером Артемієм Лебедєвим, космонавтом Олегом Кононенком і декількома акторами в ролику знявся ветеран війни Гнат Артеменко.

Через тиждень РІА Новини повідомили, що 93-річному ветерану стало погано, після того як він дізнався про відгук Навального. Не змогли ми уберегти дідуся від того, щоб він не дізнався. Довелося викликати швидку. Лікар поставив діагноз: ішемічна хвороба серця на нервовому ґрунті", - цитувало агентство онука ветерана Ігоря Колесникова.

Після повідомлень родичів у мережі були опубліковані звернення і інших ветеранів із засудженням Навального.

Навальний у своєму блозі пов'язав порушення цієї справи з тим, що у нього закінчується умовний термін. "Справа, по-перше, потрібна, тому що закінчується мій другий умовний термін, а по-друге, всі найулюбленіші бонуси: можливість обшуків, вилучення техніки, допити, якісь інші обмеження. Це вкрай важливо для влади напередодні нової сутички на регіональних виборах", - написав політик.

За його словами, "справу сфабриковано гранично грубо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram