ГоловнаСвіт

Влада Петербурга заявила про брак ліжок для пацієнтів з COVID-19

У майже 5-мільйонному місті залишилося три лікарні, де лікують не COVID-19.

Влада Петербурга заявила про брак ліжок для пацієнтів з COVID-19
Фото: svoboda.org

Віцегубернатор російського Санкт-Петербурга Олег Ергашев розповів про те, що у місті часто не вистачає лікарняних ліжок для пацієнтів, хворих на коронавірус. Про це повідомляє Радіо Свобода.

В інтерв'ю телеканалу "Санкт-Петербург" він визнав, що ситуація з коронавірусною інфекцією "залишається складною, пандемія ще не пішла до кінця на спад". За словами Ергашева, з міських лікарень щодня виписують близько 500 пацієнтів з COVID-19, і стільки ж госпіталізують.

Водночас у Петербурзі через аварію затопило тимчасовий госпіталь для заражених коронавірусом, який був обладнаний у виставковому центрі "Ленекспо". Пацієнти повідомляють про те, що вода надходить до ліжок і до електропроводів. Зазначається, що влада витратила на госпіталь 416 мільйонів рублів. Він розрахований на тисячу хворих.

Санкт-Петербург займає третє місце у Росії за кількістю хворих на коронавірус. За даними на 14 червня, у місті виявлено 20 тисяч 600 випадків зараження, 597 осіб померли.

Усього в Росії були інфіковані майже 530 тисяч осіб. За цим показником країна посідає третє місце у світі. Померли з початку епідемії, за офіційними даними, майже 7 тисяч пацієнтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram