ГоловнаСвіт

Путін підписав указ, в якому названі умови застосування Росією ядерної зброї

У документі прописані принципи ядерного стримування, які "гарантують суверенітет і територіальну цілісність держави".

Путін підписав указ, в якому названі умови застосування Росією ядерної зброї
Владимир Путин
Фото: kremlin.ru

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ, який затверджує основи державної політики в галузі ядерного стримування.

Документ оприлюднено на офіційному порталі правової інформації РФ.

"Держполітика в галузі ядерного стримування має оборонний характер, спрямована на підтримку потенціалу ядерних сил на рівні, достатньому для забезпечення ядерного стримування, гарантує суверенітет і територіальну цілісність держави", - наголошується в указі.

У документі прописані принципи ядерного стримування, а також умови переходу Росії до застосування ядерної зброї.

Так, згідно з п. 17. р. III, РФ "залишає за собою право застосовувати ядерну зброю у відповідь на застосування проти неї і (або) її союзників ядерної зброї та інших видів зброї масового ураження, а також у разі агресії проти РФ із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозу поставлено існування самої держави".

Нагадаємо, в грудні минулого року Путін заявив про готовність Росії продовжити договір про скорочення ядерних арсеналів "без будь-яких умов".

У березні 2018 року Путін присвятив розповіді про нову російську зброю значну частину свого щорічного послання до Федеральних Зборів. Він заявив, що в РФ створена і успішно пройшла випробування нова крилата ракета з енергетичною ядерною установкою, яка "володіє необмеженим радіусом дії і непередбачуваною траєкторією польоту".

Президент РФ також заявляв, що у разі ядерної війни росіяни "потраплять в рай, а решта - просто здохнуть".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram